Stratford-upon-avon: orasul lui Shakespeare

stratford-upon-avon

Cunoscut pentru legăturile sale cu Shakespeare, Stratford-upon-Avon poate fi locul perfect pentru un city-break sau chiar pentru o vizită de o zi.

Ce e de văzut în Stratford-upon-Avon, orașul lui Shakespeare?
  • Casa în care s-a născut Shakespeare

Se găsește chiar în centru, pe Henley Street. Are o arhitectură fascinantă, în stilul specific epocii tudoriene, cu grinzi de lemn pe fațada casei. Casa a fost transformată în muzeu. Un bilet pentru adult costă £15, iar pentru copil £11.

stratford-upon-avon shakespeares birthplace

  • Biserica Holy Trinity

Pe malul râului Avon este situată Holy Trinity Church, una dintre cele mai vziitate biserici din Anglia. Exteriorul bisericii este superb și are o grădină exterioară/cimitir.

Este faimoasă pentru că în interior se află mormântul scriitorului W. Shakespeare. Pe cripta lui este un fel de blestem care să se abată asupra celor care îi vor muta oasele. 😀

“Good friend for Jesus sake forebeare, to digg the dust enclosed heare. Bleste be ye man y’spares the stones and curst be he y’moves my bones.”

Din centru poți ajunge la pas fie pe malul râului , fie pe străduțe printre superbele căsuțe în stil tudorian.

 

  • Râul Avon

Poți face o plimbare cu bărcuțele pentru £8/adult timp de 30 de minute. Din barcă poți vedea Holy Trinity Church și grădinile de pe malul râului.

  • Clădiri istorice

Unele puburi (Garrick Inn, Rose and Crown) din Stratford-upon-Avon sunt clădiri ce datează din secolele XIII și XIV. Deși au fost modernizate, arhitecții au încercat să păstreze aspectul cât mai aproape de cel original. Unii spun că aceste clădiri ar fi bântuite. 😀

  • Grădinile Bancroft

Se află chiar lângă râul Avon și aproape de Teatrul Regal Shakespeare. În weekend găsești căsuțe cu mâncare și înghețată. Tot de aici poți lua mâncare să hrănești lebedele de pe râu.

bancroft gardens stratford-upon-avon

  • Ferma de fluturi

Cel mai mare paradis tropical din UK adăpostește fluturi, păsări exotice, iguane, pești, tarantule, și diferite insecte.

  • Alte obiective turistice

Anne Hathaway’s Cottage and Gardens-casa în care a copilărit soția lui Shakespeare.

Hall’s Croft-casa fiicei lui Shakespeare

stratford-upon-avon

Royal Shakespeare Theatre

Town Hall

The MAD Museum

În final, Stratford-upon-Avon s-a dovedit a fi o surpriză plăcută.

Mai multe detalii găsești și aici:

Stratford site oficial

Vezi și:

Vizitează Balchik

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.