TAG: DESPRE CARTI SI CITIT

 Acum multa vreme am vazut tag-ul asta pe blogul Denisei de la The Blue Bonnet si am tot zis ca o sa il fac si eu. In sfarsit a venit si momentul ala. Să trecem la intrebari.

1. Carte, e-book sau audiobook?
Carte, fara discutie. Chiar daca am citit multe cărți în format e-book (prin RATB, la cozi etc.), mereu o să prefer cărțile în format clasic.
Îmi place să le am în bibliotecă. De audiobook nici nu se pune problema. Se potrivesc celor mici, din punctul meu de vedere.
2. Trebuie sau nu să judeci o carte după copertă?
Inevitabil o facem. Întâi vedem coperta, apoi interiorul. Pentru mine e un criteriu important designul copertii.
3. Care sunt cele mai bune liste de carti de citit intr-o viata?
De câte ori am căutat pe internet cărti bune de citit am dat numai peste liste cu cărți de dojdămii de ani. Am ajuns la concluzia că nu există asemenea liste. Personal, am propria listă pe care mi-am creat-o citind recenzii, urmărind videoclipuri cu prezentări de carte etc.
 
4. Ar trebui sau nu sa imprumuti carti cuiva?
Mă atașez de cărți ca de ceva cu suflet. Aș împrumuta doar unei persoane pe care o cunosc foarte bine, să fiu sigură că mi-o înapoiează.
 
5. E ok sa citesti mai multe carti o data?
Am acest obicei, să citesc două-trei cărți deodată. Încerc, totuși, să scap de el, ca să mă focusez doar pe câte una. 😀
 
6. E ok sa scrii cărți?
     Categoric! Cum altfel ne-am transpune noi în alte vieți? 😀
 
7. E important sa citești autori premiați?
Dacă te potrivești cu stilul lor, de ce nu? Am încercat să citesc ceva Coelho, doar pentru că am auzit vorbindu-se despre el peste tot, iar un comentariu negativ făcut de un profesor de la facultate la adresa lui m-a intrigat și am citit Zahir să văd de ce a făcut acel comentariu. Nu m-am regăsit în stilul lui, dar i-aș mai da o șansă cu o altă carte, probabil când o să fiu pregătită psihic să trag din nou de mine să termin o carte (cum s-a întamplat cu Zahir). 😀 Voi ați citit vreo carte faină de-a lui Coelho?
­
 
8. Cat de des e bine sa citesti?
Mi-ar plăcea să citesc zilnic, măcar seara câteva pagini, dar serialele, animeurile, jocurile pe telefon îmi distrag atenția.
Oricum, sunt genul care citește 100 de pagini o dată, nu câte 3-4 pagini. Și îmi place să termin când se termină un capitol, nu la sfertul/jumătatea lui.

Voi cum ați răspunde acestor întrebări?

XOXO

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.