Călătoriile cu un bagaj cât mai bine organizat reprezintă ceva cât se poate de serios pentru mine.
Atunci când călătorim vrem să avem amintiri cât mai frumoase și cât mai multe. Bagajul pierdut la aeroport ar putea fi un dezastru pentru unii dintre noi. Un bagaj de mână prea încărcat poate deveni ușor o povară. Când am fost în Budapesta, ghiozdanul pe care l-am avut a fost foarte greu. Nu pot uita de câte ori m-am oprit să mă odihnesc.
Din toate călătoriile mele am învățat câte ceva despre împachetarea și organizarea bagajului.
Astăzi vreau să împărtășesc cu voi trucurile mele care mă ajută la împachetarea bagajului.
11 trucuri care te vor ajuta la împachetarea bagajului
1. Creează o listă cu lucrurile pe care trebuie să le împachetezi și păstreaz-o pentru toate călătoriile tale
Ori de câte ori plec într-o călătorie am impresia că am uitat ceva important. Așa că am început să fac liste peste liste până am perfecționat una și de care țin cont de fiecare dată când călătoresc. Pe listă ar trebui să se regăsească lucruri pe care le folosești de-a lungul unei zile, așa că te sfătuiesc să începi lista ta de dimineață și să o completezi pe parcursul zilei. Așa vei fi sigur/ă că nu uiți nimic din rutina de dimineață sau de seară.
2. Informează-te despre condițiile meteo de la destinație
Împachetarea hainelor ținând cont de vreme îți poate ușura bagajul. Nu va mai trebui să iei pelerina dacă verifici și vezi că nu va ploua. Bineînțeles că vremea poate varia, dar măcar vei avea o idee despre câte perechi de pantaloni scurți vs. lungi va trebui să iei cu tine.
3. Alege doar încălțămintea pe care o vei purta
Când călătoresc, încerc să iau cât mai puține perechi de încălțăminte fiindcă ocupă mult spațiu. O pereche sport pe care o iau în picioare și una de balerini în bagaj îmi sunt de ajuns. Dar asta pentru că nu obișnuiesc să mă îmbrac elegant în vacanțe. Dacă tu nu poți trăi fără tocuri, atunci o pereche de sandale sau pantofi nude ar trebui să țină locul mai multor perechi de încălțăminte.
4. Pune șosetele în interiorul încălțămintei
Lucruri precum șosetele sau lenjeria intimă puse în punguțe și apoi în adidași, nu doar că te ajută în privința spațiului, dar previne și turtirea adidașilor.
5. Sună la hotel și interesează-te ce lucruri asigură clienților
Dacă vei găsi în camera de hotel uscător de păr, mașină de călcat, nu va mai trebui să le cari după tine. Riscul să le uiți nu va mai exista.
6. Rulează hainele dacă nu ai prea mult spațiu în bagaj
Am citit despre acest truc pe internet și în cazul meu a funcționat. Singurul dezavantaj ar fi că se șifonează hainele un pic mai mult decât dacă le-aș împacheta clasic. Cu toate astea, prefer mai mult spațiu în bagaj.
7. Spală-ți hainele în vacanță, dacă este posibil
Dacă vacanța ta este una mai mare, spălatul hainelor te poate ajuta să nu cari tot șifonierul după tine. Șosetele, lenjeria intima, tricourile nu necesită mare efort și astfel le poți purta în mai multe zile.

8. Călătorește doar cu bagajul de mână când zbori
În majoritatea călătoriilor noastre, am avut doar bagaj de mână. Dacă te gândești din timp la ținutele tale,vei observa că poți combina un tricou cu două perechi de pantaloni, de exemplu. Pe lângă faptul că nu vei mai plăti extra, nu va exista riscul să ți se piardă bagajul la aeroport.
9. Cumpără flacoane potrivite pentru bagaj
La aeroport nu ai voie cu lichide în recipiente mai mari de 100 ml. Chiar dacă în șampon mai ai doar 30 ml, dacă ambalajul are 200 ml, nu vei trece de securitate. În mai toate magazinele poți găsi flacoane travel-size. Eu am luat din Pepco 4 sticluțe de câte 100 ml și două cutiuțe pentru creme. Astfel, am salvat și spațiu. O sticlă mare de șampon poate ocupa destul loc în bagajul tău.
10. Împachetează haine care nu se șifonează în bagaj
Dacă nu vrei să stai la hotel să calci haine, atunci împachetează cât mai multe haine care nu se șifonează prea ușor.
11. Investește într-un bagaj bun
Și prin bagaj bun nu mă refer la unul scump. Știm cu toții cum sunt manevrate bagajele noastre pe avion. Un bagaj bun înseamnă să aibă mânerul ușor de utilizat și rezistent. Compartimentarea este un alt aspect important, așa că trebuie să îl ai în vedere. Eu prefer un bagaj cu roți fiindcă îmi ușurează munca.
Tu ce sfaturi ai pentru împachetarea bagajului?
XOXO!
Pingback: Castelul Reginei Maria din Balcic ⋆ SEMBLOG.RO
Pingback: Ochelari de soare: De ce să îi porți zilnic? ⋆ SEMBLOG.RO