Scoaterea alunitelor de pe fata

Mi-am  propus să scriu postarea despre scoaterea alunițelor de pe ten încă din primăvară, dar timpul a trecut, așa că mi s-a părut mai relevant un articol care să includă poze după mai multe luni.

Știi pielea aceea albă-albă a bebelușilor, fără nicio aluniță, fără nici un punct negru, nimic-nimic…  Aș putea-o numi perfecțiune.
Însă, în timp ce corpul crește, inevitabil mai apare câte o aluniță pe ici, pe colo… În cazul meu, nici nu știu când m-am ales cu o aluniță în relief lângă gură.. parcă a crescut peste noapte fiindcă nu îmi amintesc când a început să îmi iasă. Cele mai multe alunițe sunt obținute în urma bronzului, vreo două genetic, iar pe unele le-am creat chiar eu prin încercarea de a anihila niște coșuri.
La sfârșitul anului trecut m-am decis să îmi scot două alunițe de pe față. În decembrie am fost la control și am decis ca în ianuarie să trecem la acțiune.

De ce mi-am scos alunițele?

În primul rând, teama de cancer de piele. Una dintre alunițe era poziționată lângă gură, era crescută și de multe ori, când mă spălam în grabă o zgaraiam.  De două ari am reușit să o rup și m-am ales cu o alunită inflamată, care și-a mărit extrem de mult volumul. Cealaltă aluniță, care se afla pe pometele stâng avea câteva fire de păr negru. Bineînțeles că le scoteam cu penseta, iar după acest procedeu, zona se înroșea și devenea sensibilă, iar în timp nu se știe la ce se ajungea.

În al doilea rând, din considerente estetice. Alunița de lângă gură nu mi-a plăcut niciodată, mai ales că am căpătat-o prin adolescență, cel mai probabil și niciodată nu m-am împăcat cu ideea de a o avea.

Poze cu alunițele 

https://www.instagram.com/p/BbmnMu_H-Yg/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=60bdxzcegmna

https://www.instagram.com/p/BccNv94nK1i/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1lmiwd9aipo7a

În ce a constat operația de scoatere a alunitelor?

Doctorul a ales să-mi îndepărteze ambele alunițe chirurgical, deoarece operația cu laser nu garanta că va îndepărta chiar tot.

Scoaterea alunițelor a durat cam 45 de minute.  Cu o seringă, am fost anesteziată local  în jurul alunițelor. Primele  înțepături sunt  dureroase, apoi  la ultimele înțepături nu mai simți decât că ceva se mișcă pe sub piele.

Senzația că cineva trage de pielea ta (și simți de parcă ar trage cu o putere foarte mare) este destul de ciudată și sper să nu o mai simt niciodată. 😀

La final, doctorul mi-a lipit câte trei plasturi de-a lungul tăieturilor și mi-a zis să îi țin acolo vreo 10 zile ca pielea să se lipească foarte bine.  După operație am plecat acasă.

Poze a treia zi după operație

scoaterealunita

 

 

 

 

 

 

 

 

Dureri după scoaterea alunițelor

Doctorul nu m-a avertizat absolut deloc că voi avea dureri și nici nu am citit pe vreun forum despre acest aspect.

Începând cu a doua zi, un mic calvar s-a declanșat. Timp de o săptămână, gura mea s-a deschis doar pe jumătate. Când râdeam simțeam că se deschide  operația, nu puteam să râd, iar râsul nu îl planifici, el vine și în cazul meu venea cu hohote de „au și aoleu”. Am întâmpinat greutăți și la mâncat. De multe ori, uitam că am operația și deschideam gura mare. Paiul era o alternativă bună.

Zona de sub ochi mi s-a umflat și când râdeam simțeam că îmi intră pielea în ochi.

Poze după îndepărtarea plasturilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După 15 zile

Ambele operații erau încă tari, iar cea de lângă ochi era și vânătă. După 7 zile de la operație, la recomandarea doctorului, am început să folosesc cremă cicatrizantă Contractubex, dar am fost alergică la ea și m-am ales doar cu roșeață și mâncărimi. Am mers la farmacie și am luat alte creme care nu au făcut mai nimic.

Tenul meu era foarte deshidratat deoarece în timpul operației doctorul mi-a întins pe toată fața o soluție galbenă care mi l-a uscat groaznic. Am folosit creme hidratante, ocolind cele două zone și ușor-ușor pielea a revenit la normal după două săptămâni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După 5 luni

Operația de lângă gură nu este foarte vizibilă. Se observă o linie mai albă decât restul feței, iar o mică umflătură încă există pe interior.

Operația de pe pomete arată rău, e încă vânătă, iar umflătura se simte încă pe o zonă extinsă. Este mai vizibilă decât era alunița, ceea ce mă nemulțumește.

După 7 luni

Operația de lângă gură abia se observă, nu mai am nicio umflătură.

Operația de pe pomete este vizibilă, se vede o formă neregulată, ușor-vânătă.

După 9 luni

Operația de lângă gură nu este vizibilă, decât dacă știi că este acolo.

Operația de pe pomete este încă vizibilă, cu piele roșiatică-maronie, neuniformă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandări

Evitați doctor Marius Popescu de la clinica Estethico pentru că nu a dat dovadă de profesionalism. Am crezut că dacă voi alege o clinică privată, voi evita situații urâte, dar m-am înșelat. Probabil dacă mergeam la stat ieșeam și mai ieftin și chiar fără urme în urma operației de pe pomete. Dr. M. Popescu crede că toată lumea s-a născut învățată. Eu m-am dus pregătită cu câteva întrebări pe care dacă nu i le adresam, el nu avea de gând să îmi zică nimic. Alunița de lângă gură a mers la biopsie, iar rezultatul nu l-am primit nici până în ziua de astăzi, după 9 luni (29.09.2018). Am sunat după două săptămâni și mi-a spus că el pleacă din țară și mă sună la întoarcere. Probabil nu s-a mai întors fiindcă nu am primit nici un apel. 😀
A întârziat o oră, timp în care stai cu inima cât un purice și te plictisești groaznic într-o rezervă în care nu are voie însoțitorul.
Consider că putea fi mai atent în ceea ce privește anestezia.  L-am simțit grăbit și a preferat să mă înțepe cât mai repede, astfel simțind durere foarte mare la primele 3-4 înțepături. Poate dacă după prima înțepătură aștepta 30 de secunde, a doua înțepătură nu mai era la fel de dureroasă. Dacă după a doua înțepătură aștepta 15 secunde, pe a treia probabil nici nu o mai simțeam. Una peste alta, cred că am fost un pic torturată.

Un alt amănunt care m-a deranjat a fost faptul că operația de pe pomete nu a fost suficient de bine strânsă și plasturii păreau că au fost puși de formă, tocmai de aceea pielea nu s-a lipit frumos și am rămas cu pată maronie-roșiatică, ca și cum am o vânătaie proaspătă.

Trebuie să aveți în vedere că veți avea bandaj/plasturi o săptămână, așa că programați operația astfel încât să nu vă deranjeze în caz că alunița este la vedere.  Inițial, am vrut să îmi scot alunițele în decembrie, dar faptul că veneau sărbătorile m-a făcut să amân o lună.

De preferință, scoaterea alunițelor din locuri vizibile este recomandată în anotimpurile mai răcoroase deoarece razele solare nu sunt la fel de puternice ca vara.

Sunt curioasă dacă cineva care și-a scos vreo aluniță a trecut prin același proces.

Aștept comentariile și întrebările voastre mai jos.

XOXO

Comments

comments

5 thoughts on “Scoaterea alunitelor de pe fata”

  1. O intrebare: Dupa excizia alunitelor doar au fost pusi acei plasturi , sau au fost si cusaturi/copci?
    Multumesc.

  2. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of.
    I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
    Will likely be back to get more. Thanks

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.