Ce este periajul uscat?

Probabil te întrebi ce este periajul uscat. Termenul în engleză este  dry brushing, dar originile lui sunt mult mai vechi, în ayuverdică se numește garshana. Încă din vremuri străvechi, oamenii au folosit pentru frecarea pielii nisip, pietricele sau fibre naturale.

    Ce este periajul uscat?

Este o tehnică ce constă în frecarea pielii uscate cu o perie făcută din fibre naturale pentru a înlătura celulele moarte. Pentru că este cel mai mare organ, pielea ar trebui îngrijită zilnic, toată pielea, nu doar tenul!

Pielea este considerată cel de-al treilea rinichi, datorită abilității de a scăpa corpul de reziduurile toxice. Pielea elimină aproximativ 900 g de material toxic în fiecare zi prin transpirație.

 

Periajul uscat este recomandat să fie făcut dimineața pentru un efect revigorant, dar eu prefer să îl fac seara pentru că am mai mult timp. Important este să  faci, decât deloc.

    Care sunt avantajele periajului uscat?

  1. Exfoliază pielea: pielea ta va deveni mai moale și mai catifelată.
  2. Desfundă porii: periajul uscat curăță porii blocați, iar pielea va respira și va putea absorbi mai mulți nutrienți din cremele pe care le folosești pentru îngrijire.
  3. Ajută la reducerea celulitei: periajul stimulează eliminarea toxinelor acumulate în celule adipoase ale corpului.
  4. Stimulează circulația limfatică: mi se pare cel mai important aspect pentru că sistemul limfatic este responsabil de eliminarea toxinelor. Dacă acesta nu funcționează cum ar trebui, toxinele rămân în corp și ne îmbolnăvim.
  5. Elimină stresul: pentru că seamănă cu un masaj, în timpul periajului poți medita sau îți poți imagina că ești la plajă. 😀

   Pași pentru periajul uscat

1. Cumpără o perie cu peri naturali (părul artificial rănește piela), care are un mâner lung pentru a ajunge în toate zonele corpului cu ușurință. Eu tocmai mi-am comandat  online una nouă și abia aștept să vină. Am dat  49 de lei. Mai am una veche, dar nu îmi mai plac perii așa mult, deci am pensionat-o. 😀

2. Înainte de duș/baie, adoptă poziția drepți, ia peria și începe să periezi începând cu partea inferioară a corpului, de la picioare către inimă cu mișcări ample. Repetă mișcările de 5-10 ori. Când ajungi la șolduri folosește mișcări circulare.  Ai grijă la zonele sensibile și la alunițe. Tot periajul durează câteva minute pentru întregul corp.

3. După ce termini de periat corpul, intră la duș și încearcă să alternezi apa caldă cu cea rece pentru a stimula circulația sângelui.

4. Când ieși din duș, usucă prin tamponare cu un prosop, aplică un ulei sau o cremă hidratantă.

5. Efectuează acest masaj ori de câte ori faci duș/baie sau când simți nevoia. Tu îți cunoști cel mai bine corpul! Curăță peria și las-o să se usuce într-un loc unde ajung razele soarelui, pentru a evita apariția mucegaiului.

Pielea mea arată mai bine de când am început periajul uscat, mă simt mai bine și a devenit un obicei. Câteva minute înainte de duș sau cât timp se umple cada, iau repede peria și încep mișcările.

 Cum ți se pare această metodă? Ai încercat vreodată periajul uscat?

XOXO,

Comments

comments

5 thoughts on “Ce este periajul uscat?”

  1. Pingback: Scoaterea alunitelor de pe ten (chirurgical). Poze cu rezultate după 9 luni

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.