Balcic: Castelul Reginei Maria

Castelul Reginei Maria balcic bulgaria

Balcic este un oraș micuț, aflat cam la 60 de kilometri față de Vama Veche.  Cu ocazia concediului din Bulgaria, am ajuns și la Castelul Reginei Maria din Balcic.

Cum ajungi în staţiunea Balcic Bulgaria şi la Castelul Reginei Maria?

Noi am optat pentru drumul cu ieșire pe la Negru Vodă. Am vrut să mergem cât mai puțin pe teritoriul Bulgariei. Nici  nu am vrut să stăm foarte mult la coadă (am găsit cam 4-5 mașini), cum ar fi fost cazul dacă ieșeam pe la Vama Veche (am plecat vineri la 03.00 din Buzău). Drumul până la Negru Vodă este bun spre foarte bun, în timp ce la bulgari am găsit un asfalt plin de plombe urâte.  Cum am intrat în Bulgaria, am luat rovinieta online de pe Bgtoll.bg. Apropo, au meniu și în limba română pe siteul online.Care este prețul pentru intrarea la Castelul Reginei Maria?

Pentru un adult prețul este de 8 leva (3 pentru copil) intrarea la Grădina Botanică și 6 leva (2 pentru copil) pentru castel. Nu se poate un bilet fără altul fiindcă pentru a ajunge la vilele care alcătuiesc castelul trebuie să treci prin grădină. Aici, bulgarii nu au organizat foarte bine accesul deoarece biletele se cumpără de la case diferite, aflate la 20-30 de m distanță una de cealaltă. Chiar era un grup de persoane în fața noastră care a plătit pentru intrarea la castel, a trecut de primul control, apoi oamenii au fost întorși din drum fiindcă nu le-a zis nimeni că trebuie să ia și bilet pentru grădină.

Deci trebuie să le vizitați pe amândouă dacă vreți să vedeți castelul.

Pe aleea spre castel, veți găsi restaurante care au meniul și în limba română. Oamenii de pe acolo vorbesc destul de bine limba noastră.  Chiar este un restaurant care se numește Ariciul.

Ce poți vedea la Castelul Reginei Maria?

Grădina Botanică este imensă, se întinde pe 16ha. Nu este o grădină clasică, întinsă. Trebuie să urci și să cobori scări dacă vrei să vezi cât mai mult. Ajunși la Castelul Reginei Maria, am constatat că este de fapt o vilă, numită Cuibul Singuratic. Erau câțiva turiști, dar am reușit să ne strecurăm să vedem și noi camerele. Mi-au atras atenția candelabrul din prima cameră și baia (avea niște vitralii foarte frumoase).

Altfel, castelul este decorat simplu, cu pereți albi, uși masive din lemn și mobilier puțin. Ne-am mai plimbat prin jurul lui, am mers pe aleile cu trandafiri, de unde se vede marea și se aud valurile care se sparg la mal. Mi-au plăcut mult pereții care erau din piatră.

Concluzia? Mi-a plăcut și aș vrea să revin cândva să am mai mult timp la dispoziție pentru a vizita cât mai mult din Grădina Botanică. Mi se pare o destinație accesibilă românilor, ideală pentru o vizită de un weekend.

 

Tu ai fost la Castelul Reginei Maria? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

Vezi și:

Diferenta dintre un sejur in Bulgaria fata de unul in Romania

Comments

comments

2 Comments on “Balcic: Castelul Reginei Maria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.