Printul de bună calitate: laser sau cerneală?

Există permanenta dispută dintre susținătorii imprimantelor laser și ai celor cu jet de cerneală; cei care susțin imprimantele cu cerneală spun că acestea au culori vii iar cei care susțin laserul consideră că scrisul se vede mai bine, are o claritate mai mare. Avansarea tehnologiei a condus la performanțe foarte bune ale ambelor tipuri de imprimante și, cu toate acestea, fiecare are punctele sale forte și punctele sale slabe.

În ceea ce privește rezoluția fiecărei imprimante, cea laser imprimă de la 600 dpi la 1200 iar cea cu jet de cerneală pornește de la 1200 dpi, ajungând și la 5000 dpi. Acest tip de rezoluție, cea foarte mare, nu este necesară, poate doar pentru vreo fotografie. Imprimarea cu laser tipărește la rezoluție completă mereu iar imprimantele cu jet de cerneală tipăresc la rezoluție maximă dar cu cea mai mică viteză.

Pentru situația în care o companie are nevoie de documente color, atunci achiziționarea imprimantelor cu jet de cerneală este o decizie foarte bună, acestea având o variație foarte mare a nuanțelor, pe când imprimantele laser color au o gamă mai mică de culori și anumite tonuri pur și simplu nu pot fi redate, unele culori sunt mai estompate.

Imprimantele cu jet vin, de multe ori, cu 12 cartușe ce au culori diferite, față de laser care vine cu 4 culori.

Un alt avantaj major pe care îl are o imprimantă cu laser așa cum este imprimanta IMPRIMANTA KYOCERA ECOSYS P2040DW  este faptul că topindu-se tonerul pe hârte, indiferent dacă se întâmplă un accident și cade apă pe hârtia imprimată sau plouă și avem documente printate cu laser sau LED, scrisul se va putea citi în continuare, față de printul cu jet de cerneală care se șterge în astfel de situații.

De asemenea, cerneala este sensibilă atât la umiditatea din atmosferă, cât și la calitatea hârtiei, în timp ce laserul pare să aibă aceeași calitate la orice tip de hârtie pentru imprimantă.

Comments

comments

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *