Este sănătoasă apa din fântână?

Multe gospodării din România se alimentează cu apă potabilă de la o fânână realizată prin foraj de mică sau mare adâncime ,tip de fntână cu care se pot economisi bani deoarece apa de la fântână nu se contorizează; ceea ce este estențial este ca apa din puț să fie potabilă.

Organismele care se ocupă de calitatea apei furnizate către consumatori, sunt, de fapt, orientați către verificarea calității apei care vine din sistemele livrate prin țevi pentru cetățeni, ei nu verifică toate sursele de apă, prin urmare este foarte dificil să apreciem dacă sursa de apă descoperită este sau nu potabilă.

O sursă de apă poate fi contaminată de mai multe elemente, cum ar fi mineralele naturale, așa cum este arsenul sau alte tipuri de substanțe chimice, dar și esticidele cu care stropim diversele culturi poate să afecteze sursa de apă din fântână.

Dar ce metode există pentru a verifica calitatea apei din fântână? Cea mai sigură metodă este testarea la un laborator specializat, care va cerceta apa și va putea aprecia corect dacă apa este bună de băut și dacă sunteți în siguranță consumând această apă; bacteriile, după cum știm, nu se pot vedea cu ochii liberi și chiar dacă aveți senzația că sursa de apă este de munte și este sănătoasă, aceasta nu este o garanție a faptului că apa poate fi consumată. Iar faptul că apa ar fi contaminată, ar putea crea probleme serioase, de sănătate, de care cu greu se poate scăpa.

De asemenea, faptul că vecinii și-au testat apa și apa este potabilă sau faptul că vecinii beau apă din puțul propriu și „nu au pățit nimic” nu înseamnă că sursa Dvs. de apă este sigură. Calitatea apei este influențată de mai mulți factori precum adâncimea puțului și geologia etc.

De asemenea, apa dintr-un puț își poate schimba calitatea în funcție de reumplere, acest fapt petrecându-se în cazul în care este secetă, prin urmare apa trebuie testată periodic iar evoluția calității apei se apreciază în funcție de mai multe rezultate de laborator efectuate de-a lungul timpului.

Comments

comments

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *