20 de lucruri pe care să le faci până la 40 de ani

20 de lucruri pe care să le faci

Știm cu toții că vârsta este doar un număr, dar odată cu trecerea anilor, ne schimbăm și începem să realizăm ce ne place cu adevărat și ce nu sau ni se schimbă anumite perspective. De exemplu, atunci când aveam 15 ani nu aveam frică de înălțime absolut deloc. Ei bine, acum, la 27 de ani pot spune că am observat teama pe care o simt atunci când sunt la un etaj superior la un balcon. Parcă văd cum se desprind balustradele sau cum cade peretele 😀 În continuare, am dat peste o listă cu 20 de lucruri pe care să le faci până la 40 de ani:

 1. Învață o limbă străină. Pe asta o bifez. Știu două limbi străine: engleză și spaniolă și am un nivel bun și la franceză.
 2. Mergi la film singur/ă. Nu am fost, dar nu este o idee rea.
 3. Fă-ți un tatuaj. Nu am niciunul. Mă schimb foarte des și nu cred că ce îmi place acum mi-ar plăcea și peste 5-10 ani. Totuși, îmi fac cu ochiul  lăbuțele de pisică sau cățel. 😀 Doar că mi se par un pic copilărești… Dar cine știe?
 4. Trăiește în străinătate. Sunt în  Anglia jumătate de mai bine de un an și chiar mi se pare o idee bună acest locuit în afara țării. Deși este o decizie grea să îți părăsești țara, să ieși din zona ta de confort înseamnă să ai noi orizonturi, să ai mintea mai deschisă și să vezi lumea altfel.
 5. Ia-ți un job care să îți placă. Cred că mai mult de jumătate dintre noi lucrăm în locuri unde simțim că nu ne este locul. Încă de mică mi-am dorit să devin profesoară. Am lucrat un an în învățământ, dar salariul cât chiria m-a făcut să pun pe pauză acest vis deocamdată.
 6. Vopsește-ți părul. Am fost roșcată vreo 3 ani. Abia am scăpat de roșul din păr. Acum prefer natural. Fără stres că mi se văd rădăcinile și că trebuie să îmi fac timp de vopsit.
 7. Învață să cânți la un instrument. Am făcut parte din corul școlii 4 ani, dar nu am învățat să cânt la niciun instrument muzical.
 8. Cumpără un bilet de avion doar dus. Asta mi se pare adrenalină pură. 😀 Mi-ar plăcea să am libertatea să pot pleca într-un loc și să nu știu când mă întorc sau încotro o apuc de acolo. 😀
 9. Aleargă la un maraton. Nu am făcut asta, dar am văzut că în București, de ceva timp, sunt foarte multe maratoane, așa că pe viitor nu se știe. 😀
 10. Reînvie o prietenie veche. Am încercat, dar dacă nu este reciproc, degeaba. 😀

Câte lucruri ai bifat până acum?

11. Mergi într-o călătorie cu mașina. Mi-ar plăcea să merg prin toată România cu mașina, să mă opresc în ce orașe vreau, dar încă nu s-a întâmplat. Cea mai lungă călătorie cu mașina a fost Buzău-Valea Prahovei-Brașov-Sighișoara-Maramureș și întoarcere pe partea cu Moldova.

12. Cere o mărire de salariu. În învățământ nu ai cui. 😀 Tu ai cerut?

13. Donează sânge. Întotdeauna am vrut, dar fiindcă nu am sărit de 50 de kg nu am putut. Metabolismul meu arde tot ce prinde.

14. Fă parte dintr-o echipă de sport. Am jucat handbal în gimnaziu. Se pune ca unul din cele 20 de lucruri? 😀

15. Adoptă un animal. Am 3 câini și 8 pisici. Anul trecut am găsit doi căței pe marginea DN-ului și i-am luat acasă. Toate animalele pe care le am provin de pe stradă.

16. Începe o afacere. Unii  avem acest spirit antreprenorial în noi, alții preferă un job stabil de birou. Tu ce preferi?

17. Mergi la un festival. Nu am fost, dar mi-ar plăcea tare mult.

18. Mergi cu cortul. Am cort, dar nu am prieteni cu care să merg. Le e teamă că intră ursul/vreun bețiv/etc peste ei. :))

19. Călătorește singur. Nu am făcut-o și nu sunt genul care să plece singură undeva. Urăsc singurătatea. Chiar și la cumpărături fac în așa fel încât să merg cu soțul. 😀

20. Oferă-te voluntar. Nu am făcut-o, dar mi-ar plăcea pe viitor, când se vor așeza lucrurile și pentru mine.

Tu câte lucruri ai bifat de pe această lista cu 20 de lucruri pe care să le faci până la 40 de ani?

Articole recomandate:

10 lucruri pe care să le faci la începutul lunii
Alimente sănătoase pe care să le consumi
7 sfaturi pentru a face alegeri sustenabile atunci când cumperi haine

Comments

comments

loading...

4 Comments on “20 de lucruri pe care să le faci până la 40 de ani”

 1. Faina lista!
  3 din astea am ratat.

  P.S. In strainatate poti dona sange si cu 50kile, in romania se refuza pe varii motive. A, si vezi ca nu doar sange vezi ca poti dona si plasma, si celule stem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *