Măști naturale cu pepene

măști naturale cu pepene

Zilele călduroase de vară și ieșirile la piscină afectează pielea tenului nostru la nivel celular, chiar dacă vizibil ea arată bine. Căldura excesivă face pielea să transpire, eliminând apa din celule, iar clorul din piscine (folosit pentru a dezinfecta apa) afectează bacteriile bune de pe corpul nostru, lăsând în urmă o piele agresată și deshidratată. Rezultatul? Pielea îmbătrânește prematur, ducând la formarea de riduri. Cum ne protejăm de aceste agresiuni? Bem multă apă și folosim uleiuri pentru corp cu vitamine și minerale. Pentru un plus de hidratare putem aplica pe ten măști naturale cu pepene sau alte fructe în funcție de tipul nostru de ten. Dacă nu știi ce tip de ten ai, am scris un articol despre acest subiect aici.

Trei rețete de măști naturale cu pepene

Pe lângă beneficiile pe care pepenele roșu le are asupra corpului nostru, acesta constituie o sursă importantă de nutrienți și pentru piele. În comerț există o multitudine de creme și geluri de duș care au la bază extract de pepene și care au rolul de a ne face pielea fină și plină de luminozitate. Dar ce părere ai despre câteva măști naturale cu pepene pe care le poți prepara acasă cu efort minim?  Acestea îți vor hidrata tenul (pepenele conține peste 90% apă), îți vor stimula producerea de colagen, oferind tenului fermitate.

1. Mască pentru pori dilatați: pepene + mentă

Pune într-un bol o felie de pepene și câteva frunze de mentă. Mixează-le cu blenderul până vei obține o pastă. Fie aplici masca în stadiul acesta, fie o pui la congelator în forma pentru cuburi. Când ai nevoie, scoți câte un cub și îți masezi fața. Pe lângă efectul răcoritor, porii se vor micșora.

2. Mască pentru ten uscat: pepene + miere

Amestecă o lingură de suc de pepene cu o lingură de miere. Pasta obținută se aplică pe ten pentru 15-20 de minute. După ce te vei clăti, vei observa o piele mai hidratată.

3. Mască împotriva ridurilor fine: pepene + avocado

Amestecă o lingură de suc de pepene cu o lingură de avocado mărunțit în prealabil. Amestecul obținut se aplică pe față timp de 15-20 de minute. Uleiurile din avocado împreuna cu vitamina C din pepene vor oferi pielii vitalitate, luminozitate și fermitate.

Cum ți se par aceste idei de măști? Ai încercat până acum vreo mască naturală cu pepene?

Mai multe informații despre pepene:

Pepene rosu: totul despre acest fruct miraculos

 

loading...

One Comment on “Măști naturale cu pepene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *