Am gasit 500 lei si-i daruiesc unui cititor >> afla detalii

Astazi a dat norocul peste mine. Eram in vizita la bunica si cand ma uit pe jos, vad 500 lei. Eram in culmea fericirii. 😡

Cu acesti 500 lei, in anul 2000, puteai sa iti cumperi 5 bomboane sau 5 caramele de la Cipi, deci nu mare lucru. 2000 lei costa o inghetata vafa si era anul in care BNR scosese bancnota de 2000 lei, cea cu eclipsa. Deci cu acea bancnota iti cumparai o inghetata vafa. O franzela era ceva mai scumpa, undeva la 3000 lei.

Dar ce alegeam eu sa fac cu acele monede de 500 lei?

Dupa terminarea orelor, ne adunam langa scoala, unde aveam terenul amenajat pentru a juca Gropita sau Semiluna. Erau monedele ideale pentru aceste jocuri deoarece erau usoare si aveau o dimensiune mai mica fata de cele de 100 lei. Prin urmare, erau mai usor de bagat in gropita.

Pentru cei ce nu au idee despre ce vorbesc, Gropita sau Semiluna erau niste jocuri de noroc, dar mai mult de indemanare, prin care puteai sa castigi sau sa pierzi bani. Important era ca tu sa bagi cei mai multi bani in gropita.Asta jucam in afara scolii, dar trebuia sa jucam ceva si in pauze, ca sa nu ne plictisim.

Deoarece in scoala nu puteam sa sapam gropite, iar daca o faceam, profesorii erau deja informati despre aceste jocuri si bineinteles ca ne-ar fi interzis sa jucam (interzis si vreo doua capace, fiindca eram generatia in care nu veneau parintii sa se lege de profesori daca ne mai carpeau sau ne ardeau cu rigla la palma), trebuia sa avem si ceva activitate in pauze.

Scoala era locul ideal unde puteai sa joci Peretelul. Acesta era jocul meu favorit dintre toate trei si eram destul de priceput. Pe cimentul lucios din scoala trebuia sa arunci monedele cat mai aproape de perete, iar cine arunca moneda cel mai aproape de perete, le lua pe toate.

Asa ca, daca vrei sa intri in posesia celor 500 lei, lasa un comentariu cu jocul tau preferat din copilarie si povesteste-ne cate ceva despre acesta. Cel mai frumos comentariu, va primi cei 500 lei. Va voi contacta direct pe adresa de email. 🙂

Poate te-ar interesa: Suplimenteaza-ti veniturile din pasiune – bani din internet

 

Comments

comments

loading...

3 Comments on “Am gasit 500 lei si-i daruiesc unui cititor >> afla detalii”

  1. Articolul tau m-a facut sa ma gandesc in trecut, cand eram copii si ne adunam cate 10-20 in fiecare seara. Ne jucam flori, fete si baieti sau v-ati ascunselea. Cand ne plictiseam de v-ati ascunselea, plecam acasa fara sa ne anuntam si cel ce se punea ne cauta cate o ora pana isi dadea seama ca nu mai are pe cine sa caute. Am 36 de ani dar mi-e dor sa ma joc. :)))

  2. Noi cand eram mici ne adunam in fata blocului si stateam pana noaptea tarziu. Ne striga mama de la balcon. Generatia de azi sta in casa cu tabletele si laptopurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *