Top 10 filme bune + cel mai prost film

Gusturile nu se discuta cand vine vorba de filme bune. Am vazut majoritatea filmelor din Top 250 imdb, iar multe dintre ele nu m-au impresionat, chiar n-am avut rabdare sa le vad pana la capat.

Iata care-i topul meu de filme bune pe care le-am vazut si le-as revedea:

  1. The Intouchables este un film biografic, francez situat pe pozitia 40 in topul filmelor pe imdb. Au scos si americanii un film bazat pe aceeasi poveste, insa nu mi-a provocat aceeasi emotie ca acesta. Recunosc, l-am vazut de vreo 10 ori.
  2. The Green Mile acesta este situat pe pozitia 31 in top 250 imdb, o drama cu regretatul actor Michael Clarke Duncan.
  3. The Shawshank Redemption se afla pe prima pozitie in top, o deosebita poveste in inchisoare.
  4. In Time nu se afla in top 250 imdb. Este un film bazat pe o idee foarte originala in care viata este bazata pe un cronometru.
  5. Eight Below este unul dintre filmele bune ale regretatului Paul Walker. Acest film m-a facut sa plang, sa rad, iar sa plang ca in final sa rad. Un film plin de emotie, mai ales daca iubiti cateii.
  6. Gladiator este un film de exceptie situat pe pozitia 47 in top imdb. Recunosc, este un film pe care l-am vazut destul de tarziu, nu stiu cum mi-a scapat, dar am avut timp sa-l si revad.
  7. The Host este unul dintre filmele nu foarte apreciate pe imdb, dar pe mine m-a facut sa-l adaug in aceasta categorie de filme bune. Ideea filmului mi se pare originala. Ar trebui sa apreciem mai mult ideile originale decat cele des intalnite: i-a omorat/rapit nevasta/copilul, s-a dus, i-a batut, s-a razbunat.
  8. Jumper mi-as dori sa am abilitatea personajului principal. Sa pot calatori asa cum zice si acest film: oriunde, oricand.
  9. Upgrade are o idee interesanta care aduce un pic cu cea din serialul Chuck, in care personajului principal i-a fost implantat un program in creier.
  10. Escape from Alcatraz trebuie sa recunosc ca-mi plac filmele cu evadari din inchisoare. Am vazut si serialul Prison Break (despre care am vorbit in articolul Seriale bune, seriale mai putin bune)unde am remarcat cateva idei imprumutate din acest film.

Cam acesta este topul meu de filme bune, am si alte film ”de 10” despre care voi vorbi in alt articol.

Bonus, cel mai prost film vazut vreodata:

Sucker Punch nici nu stiu cum am reusit sa-l vad pana la final. Probabil am tot asteptat ceva bun.

Nu ezitati sa-mi scrieti in sectiunea de comentarii filmele voastre preferate.

Comments

comments

loading...

2 Comments on “Top 10 filme bune + cel mai prost film”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *