De ce să porți ochelari de soare?

ochelari de soare

Cine nu are cel puțin o pereche de ochelari de soare? Eu am avut întotdeauna o mică obsesie cu ei și cam în fiecare an îmi luam o pereche nouă. Îi port zilnic și este accesoriul fără care nu plec de acasă. Dar de ce ar trebui să îi purtăm în afară de simplul motiv că ne fac să arătăm mai bine?

Am o listă cu 4 motive pentru care ar trebui să purtam ochelari de soare 

1. Ochii sunt protejați atunci când porți ochelari de soare

Cred că acesta este cel mai important motiv pentru a purta ochelari. Razele soarelui sunt atât de puternice vara, încât ochii au tendința de a deveni roșii, sensibili la lumină și pot lăcrima. De aceea este important să ne uităm pe eticheta ochelarilor și să ne asigurăm că  oferă o  protecție de 99-100% UVA și UVB. Uneori, pe etichetă găsim scris și  ca UV400, ceea ce înseamnă că oferă protecție.

2. Mai puține dureri de cap

Lumina puternică nu afectează doar ochii, ci întregul corp. Știi senzația când ajungi acasă după o zi de umblat prin soare și simți cum îți explodează capul? Data viitoare ia cu tine ochelarii și protejează-și ochii.

ochelari de soare polarizati

3. Nu vei mai sta încruntat și vei vedea mai bine

Recunosc că în urmă cu ceva timp îmi alegeam ochelarii în funcție de felul în care se vedea prin ei. Cu cât mai colorat, cu atât mă atrăgeau mai mult. Acum sunt atentă și la protecție. Când nu port ochelari de soare, am obiceiul să stau încruntată. Încerc să evit acest lucru fiindcă nu vreau să mă trezesc cu un rid fix între sprâncene. 😀 Sunt convinsă că și tu te strâmbi atunci când soarele este puternic și nu vezi prea bine.

4. Arăți mai bine cu ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu care ne fac să arătăm mai bine. Pot să ascundă acele cearcăne căpătate în urma nopților nedormite sau pot accentua anumite trăsături ale feței.

ochelari de soare

Cum armonizăm forma ochelarilor de soare cu forma feței noastre?

Dacă acordăm atenție felului în care ne îmbrăcăm și ne aranjăm, atunci nu ar trebui să neglijăm nici forma ochelarilor.  Sunt modele care se potrivesc mai bine anumitor fizionomii:

Mai jos am făcut un ghid pe care să îl iei în considerare atunci când îți alegi viitoarea pereche de ochelari.

* Față pătrată = ochelari ovali și rotunzi;

* Față rotundă = ochelari cu lentile late;

* Față ovală = toate modelele se potrivesc acestui tip de ten;

* Față ascuțită (triunghiulară) = ochelari cu rame subțiri, pătrate sau rotunde, dar cu marginea de sus tot subțire.

Dar nu uita, ochelarii de soare nu sunt numai un accesoriu ”must have” al sezonului cald, ei sunt o protecție suplimentară pentru care trebuie sa optăm, din motivul de a ne proteja de ultraviolete atât vara, cât și în sezonul rece.

Tu porți zilnic ochelari de soare?

P. S: Nu uita ochelarii de soare când pleci la mare!

XOXO!

Comments

comments

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *