Îți vine să crezi că suntem deja la sfârșitul lunii iunie? Încă puțin și suntem în iulie. 2019 parcă zboară! Sunt genul de persoană căreia îi plac începuturile, așa că fiecare lună este tratată ca un nou START. Am încercat să găsesc mai multe metode care să mă ajute să îmi organizez timpul mai bine și să îmi planific sarcinile la începutul lunii.
10 lucruri pe care să le faci la începutul lunii
1. Fă curat în telefon
La începutul fiecărei luni șterg pozele pe care nu le mai vreau din telefon. Pe cele bune le uploadez în laptop sau în cloud, apoi le șterg. Astfel, eliberez memoria telefonului și mă asigur că pozele sunt în siguranță.
2. Planifică bugetul la începutul lunii
Începutul lunii este momentul perfect să organizezi bugetul pentru luna în curs. Asigură-te că ai plătit toate facturile și ratele, dacă este cazul și planifică pe ce se vor duce banii tăi în următoarele săptămâni. Și, de ce nu, pune și ceva la economii.
3. Verifică zilele în care ai întâlniri/aniversări
La începutul lunii, uită-te pe calendar și notează-ți zilele în care ești ocupată. Dacă ai o întâlnire importantă, planifică ținuta pe care o vei purta. Dacă ai o aniversare, gândește-te la cadou și data viitoare când mergi la cumpărături, cumpără-l, iar dacă nu ai timp, comandă-l online.
4. Fă planuri cu prietenii sau familia
Ieșirile în oraș nu sunt mereu spontane. Dacă simți nevoia să ieși mai mult, să iei cina sau să te plimbi prin parc, începutul lunii este perfect pentru aceste planuri. Vorbește cu familia sau cu prietenii și stabiliți zilele în care sunteți liberi și vă puteți întâlni. Astfel vei evita invitațiile de ultim moment (pe care de cele mai multe ori le refuz pentru că am altceva de făcut). Chiar dacă locuiești cu familia, o ieșire în oraș vă poate întări relația.
5. Fă programări la începutul lunii
Dacă ai nevoie să mergi la dentist, la doctor sau la coafor, sau dacă trebuie să mergi cu pisica la veterinar, programează aceste întâlniri la începutul lunii. Dacă le tot amâni, probabil vei ajunge să îți spui Lasă, merg luna viitoare.
6. Alege o zi în care să te odihnești
În fiecare lună, alege cel puțin o zi în care să faci ce vrei: să dormi, să mergi la cumpărături, orice, dar fără curățenie sau făcut mâncare. E ziua în care creierul tău trebuie să se relaxeaze.
7. Spală mașina
Mașinile nu sunt dressingurile noastre sau pubele. La începutul lunii, spală mașina, aruncă toate ambalajele și ia-ți hainele din ea. Eu mereu plec cu un hanorac pe mine, iar seara rămâne pe bancheta din spate. Uneori se adună mai multe haine. 😀
8. Schimbă lenjeria de pe pat
Uneori e greu să îți amintești când ai schimbat ultima oară lenjeria. Fă-ți un obicei din a o schimba de pe pat la începutul lunii și la jumătatea lunii și să o pui la spălat.
9. Fă lista de cumpărături la începutul lunii
La începutul lunii verifică dulapul din bucătărie, frigiderul, baia și notează ce este pe terminate și trebuie să cumperi. Așa, nu te vei trezi că faci baie și nu ai șampon sau că vrei să faci clătite și nu ai făină.
10. Curățenie generală în casă
O lună nouă mă face să vreau să dau o reîmprospătare casei. Fă curat în casă, donează ce nu îți mai trebuie. Te vei simți mai bine pe parcursul lunii într-o casă curată.
Tu ce faci la începutul fiecărei luni?
XOXO!
Mi-ar plăcea să pot fi așa organizată. Sau poate nu…. Nu fac planuri în general, las lucrurile să se întâmple. Numai pentru călătorii fac planuri.
La călătorii și eu sunt foarte organizată. 😀