Un an fără haine noi

dulap haine noi

Știu la ce te gândești, dar trebuie să îți spun că te înșeli. Un an fără haine noi nu înseamnă că voi umbla dezbrăcată. 😀

La începutul acestui an m-am hotărât ca 2019 să rămână în istoria personală drept anul în care nu am cumpărat haine noi pentru mine.


De ce un an fără haine noi?

Inspirația pentru această provocare mi-a venit în momentul în care am realizat că am o garderobă foarte mare. Cu toate acestea, port doar hainele confortabile sau pe cele care au intrat recent în șifonierul meu. Probabil și tu ești într-o situație similară.

Decizia de a nu cumpăra haine timp de un an a venit natural după ce am încercat să fac spațiu pentru alte haine.

Când am terminat de separat hainele pe care voiam să le port în continuare, nici nu părea că asta a fost intenția mea, deoarece dulapul era tot plin. Concluzia? După ce am trecut prin 3 pași de decluttering, adică încercarea de a scăpa de haine inutile, concluzia a fost clară: prea multe haine.

Care au fost pașii pe care i-am urmat?

Pasul 1: Analizarea hainelor din dulap

Am deschis dulapul și am realizat că este ticsit de haine. Oricâtă ordine aș fi făcut, dulapul tot nu părea organizat. Ca să fiu sinceră, niciodată nu am fost o fashionistă în adevăratul sens al cuvântului. Nu m-am ghidat niciodată după ultimele colecții din magazine atunci când mergeam la cumpărături. Și atunci m-am întrebat De ce am atâtea haine în garderoba mea dacă eu port doar 10-15 piese pe care le aleg constant prin rotație?

Încercând să eliberez dulapul, mi-am dat seama că am multe haine pe care le-am purtat doar o dată sau de două ori, iar unele dintre ele nu au fost chiar ieftine. Ce risipă de bani și de spațiu totodată!

Când am terminat sortarea, am umplut câteva cutii cu haine pe care le-am donat. Sper că cineva le va purta în locul meu și se va bucura de ele.

Pasul 2: Revelația un an fără haine noi

După ce am eliberat dulapul, am realizat câte haine nepurtate dădeam la o parte ca să găsesc acel tricou alb și larg după care întindeam mâna atât de des în diminețile sufocante de vară. Aș putea spune că este un pic frustrant.

sosete groase primark

Consider că hainele pe care le-am păstrat sunt de ajuns. Încă am o groază din care să aleg pentru orice ocazie s-ar ivi. Așa că m-am întrebat Ce-ar fi dacă nu mi-aș mai cumpăra nimic de îmbrăcat timp de 1 an?

Pasul 3: 3, 2, 1 Acțiune! Un an fără haine noi

La început, am crezut că voi renunța la idee la prima pereche de jeans pe care o voi vedea. Să nu cumpăr nimic timp de 1 an pare o provocare grea. Sunt patru luni și un pic de când mi-am impus acest challenge și sunt bucuroasă că am banii în buzunar până acum. Sper că mă voi ține de plan cât mai mult timp. 😀

Prin intermediul provocării, sper ca necesitatea de a avea constant haine noi să se diminueze și să încep să le apreciez pe cele pe care le am.

Voi încerca să țin un jurnal aici pe blog în care vă voi ține la curent cu stadiul provocării. Ceva de genul acesta am văzut și la Irina și mi-a plăcut să îi urmăresc evoluția challengeului.

Există cineva care are o provocare asemănătoare sau se gândește să o înceapă? Poate ne susținem reciproc și reușim. 😀

XOXO!

Comments

comments

loading...

3 Comments on “Un an fără haine noi”

  1. Trebuie să fii ambițioasă,nu glumă. Eu nu cred ca as rezista mai mult de o luna. Dar uite, citind postarea ta parca m-ai motivat și pe mine si mi-am zis sa ma opresc din cumpărat macar 3 luni. Sper sa imi iasa. Succes si tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *