Artiști care pictează cu gura și piciorul

Dragă iubitor de frumos,

Într-o zi de februarie, în anul 1981, în București, se năștea Florin, un copil care ar fi putut avea orice și-ar fi dorit de la viață. Nimic din primii ani de copilărie sau adolescență nu ar fi avut să-i prevestească fatidica zi din 2004 când, în urma unei răni prin împușcare, coloana sa s-a fracturat în dreptul vertebrelor C5-C6 și a provocat o rană măduvei spinării la vertebrele C3-C5. Poate doar soarta a știut că acesta nu este sfârșitul unei povești de viață pentru un tânăr în plină ascensiune, cu poftă de viață și cu planuri de viitor.

A urmat un an lung cu proceduri și cu programe de reabilitare, petrecut în centre din Toledo și Madrid, unde Florin a învățat să o ia de la capăt, dă devină autonom și să-și făurească un nou viitor. Nu a încetat niciodată să viseze, să se bucure de viață și să caute noi oportunități. Astfel, atunci când la centrul de îngrijire din Leganes, lângă Madrid, i s-a oferit oportunitatea de a participa la ateliere de pictură, Florin a descoperit o nouă lume, o nouă pasiune și un mod de a-și câștiga existența, independent de familie sau de societate.

Din 2005, Florin pictează cu gura, iar progresul continuu pe care acesta l-a înregistrat l-a ajutat să treacă la creații proprii, cu teme inspirate din fotografii și natură. În operele lui se găsesc în special oameni și animale sălbatice, cu contraste puternice de lumină și culoare, într-un stil realist. Azi, Florin participă la diverse concursuri și expoziții naționale. Este mândru că, la o expoziție, i-a putut înmâna personal portretul realizat de el celebrului tenismen Rafael Nadal.

Ca Florin, la nivel internațional sunt alte sute de artiști care pictează cu gura și piciorul, câștigându-și, într-un mod cât se poate de demn, veniturile necesare vieții de zi cu zi. Și în România există astfel de artiști minunați care s-au înscris în Societatea Artiștilor care pictează cu Gura și Piciorul.

APGP este deținut de artiștii care pictează cu gura sau picioarele, ce nu cer milă, ci doar o șansă de a-și câștiga existența. Membrii săi au învățat să picteze ținând pensula în gură sau între degetele de la picioare, ei nemaiputând să își folosească mâinile din cauza bolilor, accidentelor sau defectelor din naștere. Încă de la înființarea sa din 1957, Asociația a oferit tuturor membrilor săi oportunitatea să se întrețină integral prin vânzarea tablourilor pictate de ei, reproduse sub formă de cărți poștale, calendare sau alte obiecte.

Săptămâna trecută am intrat în posesia unui pachet cu 6 felicitări pentru Paște și cu semne de carte. Mi-a plăcut foarte mult că pachetul a venit și cu plicuri în care să pui felicitările. Iată ce picturi am primit:

artiști care picteaza cu gura și piciorul
Ouă de Paște de Jan Sporek
realizattă cu gura
artiști care picteaza cu gura și piciorul
Sărbători fericite de Walery Siejtbatalow
realizată cu gura
artiști care picteaza cu gura și piciorul
Paște fericit! de Borek Unikowska
realizată cu gura
artiști care picteaza cu gura și piciorul
Hristos a înviat! de S. Perkovic
realizată cu piciorul
artiști care picteaza cu gura și piciorul
Iepurași de M. Maczka
realizată cu gura
artiști care picteaza cu gura și piciorul
Buchet de flori de Maria Vagyon
realizată cu piciorul

Dacă vreți să susțineți și voi artiștii care pictează cu gura și piciorul, pe siteul Asociației găsiți magazinul unde sunt tablouri și cărți poștale pe care le puteți comanda. Prețurile sunt ok, iar picturile arată foarte bine, iar pe lângă un tablou frumos, faceți și un gest pentru suflet.

XOXO!

Comments

comments

loading...

One Comment on “Artiști care pictează cu gura și piciorul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *