10 sfaturi pentru a fi mai productiv

productiv sfaturi

Una dintre calitățile mele este că mă organizez foarte bine atunci când am ceva de făcut. O planificare bună îți poate mări productivitatea. Am întocmit o listă cu 10 sfaturi care funcționează pentru mine și sper că te vor învăța și pe tine cum să fii mai productiv/ă.

Cum să fii mai productiv/ă?

1.Planifică rezultatul obținut. Fă o listă cu rezultatele pe care ar trebui să le obții în urma muncii tale. În loc să scrii ce trebuie să faci într-o perioadă de timp, scrie rezultatul pe care ar trebui să îl obții. De exemplu, nu pune pe listă scris pe blog de la 12 la 14 . Mai bine pui de scris un articol pentru blog de la 12 la 14. În acest mod, te vei forța singur/ă să fii mai productiv/ă pentru că vei lua în calcul ce ai de obținut în aceste două ore.

2. Planifică cel mai greu sau cel mai important task să îl faci dimineața. Chiar dacă nu ești o persoană matinală, atunci când te trezești și îți bei cafeaua, mintea ta este odihnită. Este o zi nouă, iar tu te vei putea concentra cel mai bine. Du la capăt taskul cel mai dificil în cursul dimineții și ziua ta va fi mai ușoară.

3. Trezește-te cu 20 de minute mai devreme. Vei avea mai mult timp să îți faci tabieturile și vei termina mai repede cel mai dificil task al zilei. 😀

4. Creează-ți o rutină de dimineață. O rutină constă în activitățile pe care le faci înainte să te apuci de treabă. Încearcă să faci ceea ce îți place timp de câteva minute: să citești, să meditezi, să asculți melodia preferată etc.


Elon Musk: „Oamenii trebuie să facă exact ceea ce îi pasionează. Acest lucru îi va face mai fericiţi decât orice altceva.

5. Planifică ore-blocate. Uită-te pe calendar și identifică acele perioade mari de timp în care poți să planifici acele taskuri care necesită concentrare maximă și mai multe ore. De exemplu, aș putea bloca intervalul 12-15 sâmbătă pentru a scrie un articol care necesită mai multă cercetare.

6. Împarte task-urile. În loc să lucrezi la 10 lucruri într-o zi și să nu duci la capăt niciunul, planifică taskurile în zile diferite. Acest lucru crește productivitatea. De exemplu, în weekend obișnuiesc să lucrez la blog, iar în timpul săptămânii mă ocup de celelalte sarcini.

7. Acordă atenție planificării. Uită-te pe planificările tale în fiecare zi și modifică-le dacă este nevoie. Nu te uita doar la o zi anume, ci uită-te la toată săptămâna.

productiv sfaturi
Imagine de Pexels de la Pixabay

8. Ține-te de planificare indiferent ce s-ar întâmpla. Anulează un task, doar în caz de urgență. Fii profesionist până la capăt.

9. Nu intra pe rețelele de socializare în timpul unui task. Astfel îți vei pierde concentrarea și riști ca taskul să fie compromis.

10. Scrie ideile. Fie că le scrii în telefon sau în agendă, te va ajuta. Avem obiceiul de a ne spune că ne amintim, deși nu o facem.

Sper ca aceste 10 sfaturi să te ajute și pe tine să fii mai productiv/ă. Hai cu taskurile duse până la capăt!!!

Tu ce trucuri ai pentru a fi mai productiv/ă?

XOXO!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *