Un hoverboard poate sa fie condus la orice varsta?

Desi se spune ca este relativ simplu ca sa inveti sa mergi cu noile hoverboarduri comercializate de magazinele online de specialitate, exista riscul de a te accidenta daca incerci sa te deplasezi cu o viteza prea mare pe un drum unde carosabilul nu este chiar in cea mai buna stare, daca ai o varsta prea mica ori prea inaintata.

In plus, daca pe trotuar te poti ciocni de pietoni sau de alti conducatori de scutere electrice, penny board-uri, skateboard-uri, mai grav este daca folosesti pistele biciclistilor, deoarece te poti lovi de trotuar ori poti ca sa fii lovit de catre soferii si motociclistii neatenti.

Iar in acest caz echipamentul de protectie recomandat de catre specialisti (casca, cotiere, genunchiere) nu te poate ajuta prea mult.

Acestea fiind spuse, este clar ca trebuie sa ai o anumita varsta minima de la care sa poti merge in relativa siguranta cu un hoverboard, desi nu exista vreo reglementare oficiala in acest sens.

De la ce varsta minima poti calatori pe un hoverboard?

Pur si simplu e riscant sa pui un copilas de 5 ani pe platforma unui model de scuter electric actual, la fel ca si pe un varstnic cu artroza.

In principiu, cam de pe la 9-10 ani este posibil ca sa se mearga bine pe un hoverboard, deoarece senzorii acestuia raspund la comenzi daca utilizatorul are minim 20-30 de kg greutate.

Ce-i drept, daca pustiul are varsta, dar e ceva mai slabut, nu trebuie ca sa il indopati, in calitate de parinti, la fel ca pe o gasca din ograda, doar ca sa ajunga rapid la greutatea standard de urcat pe un hoverboard normal, deoarece exista si modele de scutere electrice pentru copii ce cantaresc mai putin, dispozitive ce au si avantajul ca se deplaseaza cu o viteaza redusa, pentru a-i proteja mai bine de cazaturile iminente totusi atunci cand calatoresti in mod frecvent cu un hoverboard.

Evident, un copil nu are voie ca sa iasa pe drumul public pe un asemenea mijloc de deplasare daca nu este supravegheat de catre un adult. El trebuie sa se limiteze la jocul cu hoverboardul pe aleea din fata blocului sau in locurile special amenajate.

Hoverboarduri pentru varstnici? Ar fi cool, nu-i asa?

Se crede, de regula, ca doritorii de hoverboarduri sunt doar aceia ce apartin generatiilor tinere si foarte tinere, dar nu este intotdeauna asa.

De ce nu ar exista asemenea mijloace de transport personal ultramoderne si pentru seniorii care mai sunt inca in putere, care se pot misca si nu vor ca sa zaca in pat cea mai mare parte a timpului in asteptarea implacabilei treceri Dincolo, in Viata de Apoi.

Deocamdata nu exista in Romania scutere electrice pentru persoanele varstnice, dar nu e timpul trecut, poate vor aparea si pentru ei asemenea hoverborduri care sa le faca mai simpla calatoria pana la magazin sau pana in parcul din cartier.

Evident, nu o sa punem un pensionar, care nu mai are mobilitatea de altadata, ca sa isi mentina echilibrul asa cum o facea la 20 de ani, dar cu certitudine, pornindu-se de la principiul pe care functioneaza un scuter alimentat de o baterie, se pot realiza dispozitive senzationale, confortabile si pentru cineva trecut de a doua tinerete.

Romanilor nu le lipseste inventivitatea. De ce nu si-ar propune inventatorii de pe la noi ca sa creeze si asemenea produse de deplasare cool menite sa le usureze viata bunicilor nostri si sa ii inveseleasca in egala masura?

Sunt destule persoane septuagenare, ba chiar si octogenare, care nu ar refuza ca sa se plimbe cu un scuter electric modificat in asa fel incat sa asigure un grad de confort sporit in timpul deplasarii respective. Ba chiar se vor distra excelent, fara nicio indoiala, alaturi de nepoti!

Specialistii din strainatate se pare ca deja lucreaza la asa ceva, pornind de la ideea ca un hoverboard pentru seniori ideal ar trebui sa fie dotat cu rotile puse in triunghi (asadar sa fie macar trei la numar!), plus un sistem de autoechilibrare mult mai performant decat cel existent astazi.

Comments

comments

loading...

One Comment on “Un hoverboard poate sa fie condus la orice varsta?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *