Book tag: cartea asta sau cealaltă

Astăzi vorbim despre cărți. Am găsit acest tag la Iulia, mi-a plăcut, așa că l-am preluat și eu. Ca să nu o lungesc mă pun pe răspuns la întrebări. Sunt curioasă dacă avem aceleași preferințe.

PREFERI CITITUL ÎN PAT SAU ÎN ALT LOC?

Prefer să citesc în pat, dar asta se întâmplă doar seara, înainte de somn. Pe timpul zilei citesc pe unde apuc: în mijloacele de transport în comun, la cozi(de pe telefon), la job, în pauze…

PERSONAJ PRINCIPAL FEMININ SAU MASCULIN?

Am o afinitate anume pentru personajele feminine. Mă identific mai ușor cu ele, presupun. Acest lucru nu înseamnă că refuz cărțile cu personaje masculine.

GUSTARI DULCI ORI SARATE?

Și gustări dulci și gustări sărate! 😀 Depinde ce poftă am în acel moment,

TRILOGII ORI SERII ALCATUITE DIN MAI MULTE VOLUME?

Dacă ar fi să aleg… atunci trilogii. Dar pe primul loc aș pune romanele dintr-un singur volum… deși e atât de trist când termin câte o carte bunăăă… Am observat că de obicei prima parte e bună, apoi ori se lungește acțiunea, ori apar personaje noi… Cred că e greu să scrii două sau trei cărți la fel de bune.

NARATIUNEA LA PERSOANA I SAU LA PERSOANA A III-A?

Optez pentru narațiunea la persoana I, dar îmi place și cea obiectivă.

LIBRĂRIE SAU BIBLIOTECĂ

Prefer să îmi cumpăr cărțile și să le adaug la biblioteca personală. Ajung în bibliotecă doar pentru cărți științifice, pe care sunt convinsă că nu le-aș citi a doua oară  și pe care le citesc că trebuie, nu că mi-ar face mare plăcere. 😀

CARTI CARE ITI PROVOACA RASUL SAU CARTI CARE TE FAC SA PLANGI

Nu am găsit cartea care să mă facă să plâng,  deși 20 de ani în Siberia m-a cutremurat…. Mi se pare că cele cu povești triste au un impact mai mare asupra mea, dar îmi plac și cele care mă fac să râd.

COPERTA ALBA SAU COPERTA NEAGRA?

Cred că neagră. Eu obișnuiesc șă iau cărțile prin geantă, prin mașină și sunt convinsă că o carte cu coperta albă ar ajunge să se murdărească și să arate urât.

ROMAN PSIHOLOGIC SAU ROMAN DE ACTIUNE?

Acțiune.

Pentru că acest articol este o leapșă, o dau mai departe oricui dorește, dar aștept răspunsuri și în comentarii. 😀

XOXO

Comments

comments

loading...

3 Comments on “Book tag: cartea asta sau cealaltă”

  1. Am observat si eu ca in cazul seriilor doar prima carte e foarte buna. E, intr-adevar, greu sa mergi pe aceeasi linie :).

    Multumesc ca mi-ai preluat leapsa. Mi-a fost drag sa aflu cu aceasta ocazie mai multe despre tine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *