Egyptian Museum

De mult nu am mai scris despre o carte pe blog. Am citit câteva, dar aștept să se așeze în sertărașele creierului ca să pot scrie mai bine despre ele, fără să dau prea multe detalii, ci să vă fac curioase.

Întotdeauna am fost fasinată de Egipt, de istoria lui, de zei și de legende… de tot ce înseamna Egipt, pe scurt. Din păcate încă nu am ajuns acolo, dar este în plan. Aștept să se mai liniștească apele pe acolo fiindcă nu vreau să fiu martora/victima vreunui atentat… Știți și voi ce vremuri trăim.

Am văzut filme și documentare cu Egipt, am citit despre muzeele și fantasticele piramide și apetitul meu este mai mare pe măsură ce citesc.

Azi vreau să vă prezint o carte care prezintă Egyptian Museum din Cairo. Am gasit-o în Auchan și face parte din colecția Adevărul.

Pe prima pagină, este nimeni altul decât fascinantul faraon Tutankhamon. Cred că este și faraonul meu preferat. Încă de mică am auzit de el și a intrat direct la acele personaje miraculoase de care eram intrigată și voiam să aflu cât mai multe.

Cartea Egyptian Museum prezintă o scurtă istorie a muzeului, eforturile pe care arheologii le-au făcut să păstreze obiectele găsite cu multă muncă. Chiar Napoleon Bonaparte a avut un rol important în găsirea unor artefacte. Și el, la fel ca mine, era fascinat de istoria bogată a Egiptului.

Egyptian Museum

Încarte sunt prezentate câteva dintre obiectele expuse în muzeul fizic. În poza de mai jos este un vas cu motiv decorativ. Pe majoritatea vaselor din acea vreme erau pictate nave cu vasle, cu palmieri,  struți. Aceste desene ajută arheologii în descoperirea lumii vechi.

Egyptian Museum

Alte obiecte despre care este scris în carte sunt:

  • pieptenele din fildeș al  regelui Djer(și acesta cu motive decorative)Egyptian Museum
  • Statuile lui Rahotep și Nofret. Cei doi au fost îngropați împreună, iar statuile lor au fost descoperite abia în 187120160830_120054-min
  • Masca funerară a lui Tutankhamon. Aceasta este o copie fidelă a portretului faraonului: ochii alungiți, buzele cărnoase, vălul nemes, bărbia falsă care conferă suveranului statutul de divinitate.

    Egyptian Museum

  • Cerceii lui Seti al II-lea: în Egiptul Antic, cerceii erau purtați atât de femei, cât și de bărbați sau copii. Cerceii lui Seti al II-lea au fost descoperiți într-o încăpere ascunsă din Valea RegilorEgyptian Museum
  • Colierul lui Psusennea I cu șapte șiraguri: mii de inele subțiri sunt înșirate pe șapte fire concentrice. Egyptian Museum

Ce părere aveți despre Egiptul Antic? V-ar fi plăcut să trăiți pe vremea aia? 😀

XOXO

Comments

comments

loading...

5 Comments on “Egyptian Museum”

  1. Imi plac cartile de genul acesta, cat se poate de informative pe un anumit segment al istoriei. Chiar daca materia asta nu m-a atras prea tare cand eram in scoala, acum mi se pare ca are un farmec aparte. Eu citesc acum o carte despre cum s-a luptat Vlad Tepes cu turcii si, desi nu e genul meu de lectura, m-a prins destul de bine. Abia astept sa o termin :D.

  2. In copilarie eram pasionata de egiptologie. Am si eu o carte despre asta din colectia Jurnalul National aparuta acum cativa ani. De cativa ani am devenit pasionata de India. Si colectiile adevarul sunt foarte interesante. O sa caut si eu colectia Marele Muzee ale lumii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *