Zahir de Paulo Coelho

Am tot auzit și citit atâtea despre Paulo Coelho încât am devenit curioasă. Deși l-am avut drept exemplu la autori „așa nu” la cursul de teorie literară, am zis să îi acord o șansă și să citesc măcar ceva din ce a scris ca mai apoi să îmi formez propria părere. Zis și făcut. Am pus mâna pe Zahir. Mărturisesc că titlul a fost cel care m-a făcut să o aleg.

Ce înseamnă zahir? De ce numele acesta? Inițial am crezut că este numele unui personaj feminin, dar m-am înșelat. Zahir este ceva care dă dependență.

 În carte sunt tratate teme ca iubirea, creația, nefericirea oamenilor chiar daca au tot ce si-au dorit.

Un concept tratat în carte este „Banca Favorurilor”. Aceasta este reprezentată de relațiile pe care oamenii și le fac pentru a obține ceea ce vor. La rândul lor, persoanele respective vor ajuta și ele pe cineva din „Bancă”.


Personajele pincipale sunt un scriitor și soția acestuia, Esther. Deși se iubesc, cei doi se înșală reciproc.
 Bărbatul uită să fie sot și este absorbit de meseria sa de scriitor. Esther, deși are reușite în toate domeniile, nu este fericită și decide să își testeze limitele devenind reporter de război.
 Esther ia hotărârea să plece pentru ca soțul ei să găsească calea cea bună, iar ea fericirea. Pentru personajul masculin, Esther este zahirul. La orice pas, scriitorul se gândește la sotia lui, deși credea ca aceasta a fugit cu alt barbat. In scurt timp realizeaza ca o iubeste mai mult ca pe el.
Mărturisesc că stilul lui Paulo Coelho nu m-a atras și efectiv am tras de mine să termin povestea să aflu dacă scriitorul a reușit să își găsească zahirul. Deocamdată pot spune că nu aș mai citi vreo carte de-a lui, dar vorba aceea: niciodată să nu spui niciodată. 😀

Un lucru care mi-a plăcut la această carte este că sunt inserate multe cuvinte cu „tâlc” cum ar fi:

  • „Când cineva pleacă, altcineva sosește.”
  • „Lumea este clădită din relații.”
  • „Ce ochii nu văd, inima nu simte.”
  • „Ziua in care omul va sti sa domine energia iubirii va fi tot asa de importanta ca si cea in care a descoperit focul.”

Editură: Humanitas

An apariție: 2014

Număr pagini: 336

Tu ai citit Zahir sau alte cărți scrise de Paulo Coelho?

Cum ți s-a părut stilul lui?

xoxo

Comments

comments

loading...

3 Comments on “Zahir de Paulo Coelho”

  1. Thanks for your article. What I want to point out is that while searching for a good on the internet electronics shop, look for a web site with entire information on key elements such as the personal privacy statement, security details, payment options, and various terms and also policies. Constantly take time to look at help in addition to FAQ segments to get a much better idea of what sort of shop will work, what they can perform for you, and exactly how you can make best use of the features.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *