Cizmele lungi si sexy

La  inceput au fost create pentru bărbati, folosite la călărie în secolul al XV-lea, în ultima parte a secolului al XX-lea, stilul a fost redefinit ca o cizma pentru femei. În plus, cizmele pana la genunchi sunt folosite ca cizme de lucru în circumstanțe care necesită protecție suplimentară pentru picioare.

Acestea au devenit mai intai populare ca cizme de echitatie pentru barbati in secolul al XV-lea, cand popularitatea a crescut. Acest lucru a fost, de asemenea, legat de scăderea utilizării armurii pline, deoarece utilizarea armelor de foc a devenit mai răspândită în război. Cavaleria puternică din secolele 16 și 17 avea doar o armură limitată, sub formă de cască și pieptar. Cizmele din piele greoaie au oferit protecție suplimentară pentru picioare. Astăzi, multe regimente de cavalerie păstrează încă aceste cizme înalte pentru rochia ceremonială.

Primele exemple de femei care poartă cizme pana la genunchi  provin din rolul tradițional principal al băiatului în teatrul de pantomima, în care protagonistul tânăr de sex masculin al piesei este interpretat de o tânără actriță în haine barbatesti. Aceste roluri au fost, de asemenea, o ocazie rară pentru o actriță de la începutul secolului al XX-lea să poarte un costum care să dezvăluie potențial, sporind dimensiunea publicului.

Adoptarea cizmelor peste genunchi ca articole de moda pentru femei a inceput la inceputul anilor 1960.

În 1962, colecția de toamnă a lui Balenciaga a fost prezentată de Mancini, care a acoperit genunchiul, iar în anul următor, colecția de couture a lui Yves Saint Laurent a inclus cizme de piele aligator pentru coapse lungi, realizate de designerul Roger Vivier. Acestea au fost bazate pe un design realizat inițial de Vivier pentru dansatorul Rudolf Nureyev în baletul Lake Swan.

 Adaptarea cizmelor hiper-masculine ca încălțăminte de modă pentru femei a fost interpretată ca parte dintr-o tendință mai largă a anilor ’60 față de feminitatea post-războiului „New Look” al lui Dior.

Creșterea disponibilitatii de materiale artificiale noi, colorate, cum ar fi PVC, combinate pentru a face cizmele o opțiune de modă atractivă pentru femeile mai tinere. Pe măsură ce fustele au devenit și mai scurte la sfârșitul anilor 1960, a existat o renaștere a interesului pentru cizme foarte lungi.

Comments

comments

Lasă un răspuns