Ce este o cutie portbagaj?

Cutia portbagaj este utilizata cu rolul de a suplimenta spatiul de depozitare din masina . Acestea sunt proiectate pentru a proteja incarcatura de intemperiile vremii, temperaturi extreme, praf si umezeala. Aceste cutii portbagaj se fixeaza pe plafonul masinii cu ajutorul unor bare transversale. Auto Soft iti vine in ajutor pentru a avea o vacanta perfecta, cu tot felul de accesorii pentru autoturismul tau.
Primul pas in alegerea cutiei portbagaj perfecte pentru dumneavoastra este selectarea barelor transversale potrivite pentru dimensiunea plafonului masinii pe care o detineti. De asemenea, un alt factor important caruia trebuie sa ii acordati atentie este dimensiunea acesteia, in functie de necesitati.
Indiferent de producator, cutiile portbagaj sunt echipate cu sisteme de prindere sigure si contin chingi pentru fixarea bagajelor din interior. Acestea sunt construite din ABS, acest material este mai rezistent decat plasticul obisnuit si are proprietati termice dezvoltate fiind rezistent la schimbarile de temperatura bruste .
Un aspect care influenteaza pretul cutiilor portbagaj cu exceptia dimensiunii sau calitatii, este finisajul acestora  care poate fi mat sau lucios. Cutiile portbagaj cu finisaj lucios sunt mai scumpe deoarece acestea se curata mai usor si sunt mai durabile, spre deosebire de cele cu finisaj mat.
In functie de dimensiunea si calitatea cutiilor portbagaj, acestea pot avea greutatea intre 10 kg si 25 kg, iar barele transversale pot cantari aproximativ 5 kg. Cutiile portbagaj suporta o incarcatura maxima de 75 kg.
In functie de dimensiunea si amplasarea cutiei portbagaj, acestea pot influenta mobilitatea masinii. Conducatorul auto care are un astfel de sistem de cutii portbagaj, trebuie sa adapteze viteza corespunzator, sa franeze din timp, sa tina cont de faptul ca datorita greutatii suplimentare de pe plafonul autoturismului, acesta se va inclina mai mult in curbe.  Producatorii de cutii portbagaj recomanda o viteza maxima de 130 km/ h. De asemenea acestia recomanda ca greutatea totala a cutiei portbagaj, respectiv greutatea cutiei + greutatea incarcaturii + greutatea barelor transversale sa nu depaseasca greutatea maxima indicata.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *