Folosirea telemetrelor este mai simplă decât crezi

De câte ori nu ai stat să te gândeşti:” Cum o să măsor asta singur?” Adesea, această situaţie va genera o măsurare inexactă şi, de obicei, frustrarea va duce la o situaţie nesigură. Măsurarea distantelor cu ajutorul unor telemetre înseamnă siguranţă, rapiditate, precizie.

În ziua de azi, telemetrele sunt avansate tehnologic, cu interval de măsurare până la 100 m şi sunt dotate cu numeroase caracteristici versatile pentru a vă economisi mai mult timp în mai multe situaţii. Acest lucru face ca aceste telemetre să fie ideale pentru cei care lucrează în construcţii dar este, de asemenea, un instrument de măsurare minunat pe care orice persoană ar trebui să îl aibă în casă în cutia cu unelte.

Folosirea unui telemetru este extrem de simplă şi aproape oricine o poate face. Trebuie doar să puneţi baza spre un obiect şi să direcţionaţi punctul laser către celălalt obiect a cărui cărui distanță doriți să o cunoașteți. Apăsați butonul marcat “măsură” (measure) și veți avea imediat o citire a distanței. Unele instrumente vor oferi posibilitatea de a alege între citirile metrice și centimetri.

Când cumpărați un instrument de măsurare a preciziei, cum știți că acea companie care a produs telemetrul l-a făcut sigur şi exact înainte de a părăsi fabrica? Pentru asta, trebuie să vă asiguraţi că produsul pe care doriţi să îl cumpăraţi are certificarea ISO. Acest lucru dovedeşte că produsul sau serviciul furnizat îndeplineşte specificaţiile cerute.

Profesioniştii în construcţii folosesc telemetre de mulţi ani, atât pentru interior cât şi pentru exterior. Astfel, telemetrele au revoluționat multe domenii-cheie ale industriei construcțiilor. Aceste telemetre ușurează viața profesioniștilor din domeniul construcțiilor şi nu numai.

Majoritatea contractanților folosesc în mod regulat astfel de telemetre pentru a-și face munca. Aceste telemetre proiectează un plan sau punct de referință sau mai multe planuri sau puncte într-o varietate de configurații. Pentru intervale mai lungi, acești profesioniști folosesc nişte telemetre care să aibă dispozitivul de măsurare bogat în caracteristici cum ar fi: senzor de înclinare pentru măsurări în locuri greu accesibile, caracteristici de măsurare al unghiului la colţ şi busolă. De asemenea, este important ca aceste telemetre să ofere un afişaj mai mare, pe 4 linii, o busolă încorporată şi un senzor de înclinare 180º pentru nivelare şi monitorizarea înălţimii.

Telemetrele sunt remarcabil de rapide și eficiente dar există situații care pot pune în dificultate orice telemetre. Cheia pentru a lua măsurători de succes cu orice telemetru începe cu scopul de a atinge o țintă solidă. Încercarea de a măsura suprafețele acoperite cu apă sau acoperite cu lumină solară, foarte reflectorizantă, transparentă, translucidă, va fi dificilă. Acest lucru este valabil pentru toate telemetrele și nu este o problemă defectuoasă. Este pur și simplu natura produsului.

Pentru a explica în termeni simpli modul în care funcționează aceste telemetre: un fascicul laser este emis de instrument și, odată ce acesta intră în contact cu o suprafață, fasciculul este reflectat înapoi la instrument. Există un obiectiv care primește fasciculul reflectat și determină (prin rata sau viteza de întoarcere) distanța dintre suprafață sau obiect. Dacă această suprafață are proprietăți reflexive slabe, semnalul de întoarcere va fi prea slab pentru ca instrumentul să calculeze distanța. De asemenea, dacă o suprafață este foarte reflectantă (sau este în lumina directă a soarelui), telemetrul nu va primi semnal suficient de retur pentru a determina acea distanță.

Ca orice tehnologie nouă, începeţi cu telemetre uşor de folosit şi faceți-vă drumul în măsurători mai avansate treptat. Odată ce vă veți simți confortabil cu modul în care operează nişte telemetre mai simple, veți începe în mod natural să aveți încredere în rezultate. Acest instrument este proiectat să efectueze măsurători exacte și va răspunde așteptărilor dvs dacă va fi utilizat corespunzător. Măsurătorile în condiții de compromis (adică suprafețe umede, suprafețe poroase, ținte în mișcare, temperatură în afara intervalului specificat etc.) pot determina măsurători inexacte. În cel mai scurt timp, veți fi impresionat de ușurința și acuratețea capacităților măsurătorilor ale acestor telemetre. O recomandare foarte importantă este să efectuați mai multe măsurători controlate (de la o distanță cunoscută) pentru a vă asigura că instrumentul citește corect înainte de a efectua măsurători critice. Pentru mai multe detalii accesati pagina : www.arc.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *