Downton Abbey

Salutare!

Zilele trecute am terminat de vizionat serialul britanic Downton Abbey. Mi-a plăcut extrem de mult, ceea ce mă face să îl includ în favoritele mele.

Downton Abbey este denumirea unui conac fictiv din Anglia anilor 1910-1920. Filmările au avut loc la minunatul Highclere Castle din Hampshire despre care am aflat că este deschis pentru vizite doar vara. Mi-ar plăcea tare mult să îl vizitez cândva. L-am pus pe listă. 😀

Acțiunea urmărește atât viața contelui și a contesei de Grantham, care au împreună trei fiice: lady Mary, lady Edith și lady Sybil, cât și a servitorilor din acea casă.

Serialul debutează cu terbila veste despre scufundarea Titanicului, pe care se afla următorul moștenitor al conacului, fapt ce dă peste cap toate socotelile. Primul Război Mondial izbucnește, iar viața familiei este din nou pusă la încercare. Lady Mary și Matthew (noul moștenitor al moșiei) se îndrăgostesc.

Lady Mary a fost preferata mea de-a lungul celor 6 sezoane. Este o persoană puternică, știe mereu ce vrea și lasă impresia că este inabordabilă. Pe lângă toate acestea, Mary este foarte rea cu sora sa mijlocie, lady Edith, dar nici aceasta nu se poartă mai frumos cu ea.

Serialul m-a impresionat prin grandețea acelor vremuri. Femeile erau foarte bine educate, aveau mereu replici elegante cu care ieșeau din orice situație, fie că refuzau un lucru, fie că voiau să schimbe subiectul.

Decorul casei este unul impresionant. Pereții sunt plini de tablouri, camera bibliotecii este una imensă, iar cina este un eveniment în sine, bărbații au ținută separată, cu frac, iar femeile se schimbă într-o altă rochie. Moda vdin acea vreme nu punea accentul pe formele feminine, ci mai degrabă le ascundea. Părul era mereu prins la spate, doar noaptea îl lăsau împletit.

Recomand serialul Downton Abbey celor cărora le place să vadă o altă lume, o lume din trecut, plină de eleganță.

XOXO

 

Comments

comments

Lasă un răspuns