Investește în tine!

Observ în jurul meu oameni care trec prin viață fără a avea parte de mici  bucurii. Se trezesc, merg la muncă, se întorc acasă, mănâncă, dorm și apoi o iau de la capăt. Weekendul este destinat curățeniei, cumpărăturilor și tot așa. Pentru ei nu fac mai nimic.

Pentru a nu ajunge în acea situație, m-am gândit la câteva moduri de a investi în noi, de a ne pune din când în când pe primul loc.

1. Mâncarea sănătoasă 

Fast-foodul sau junk-foodul pot părea mai ieftine, dar efectele negative pe care le au asupra corpului nostru sunt uriașe. Obiceiurile pe care ni le însușim între 20 și 30 de ani sunt greu de înlăturat. Dacă alegem să dăm cu câțiva lei în plus pe mâncare pentru a găti mai sănătos contează extrem de mult atât pentru prezent, dar mai ales pe termen lung.

 

2. Buget lunar pentru îmbrăcăminte

Știm cu toții că atunci când ne cumpărăm ceva nou suntem mai bucuroși. Pentru a nu ne priva de această mică fericire, putem aloca un buget nu foarte mare, lunar, pentru a ne cumpăra un tricou nou, o fustă nouă sau putem aduna mai multe luni pentru acea piesă vestimentară la care ne tot gândim.

 

3. Învățarea continuă

Este un concept despre care nu prea se discută la noi, dar îl consider foarte important. Chiar dacă am încheiat cu studiile, este bine pentru noi să învățăm din când în când ceva nou, pentru dezvoltarea noastră, cum ar fi: tehnici SEO, blogging, promovarea online, pachetul Microsoft Word, photoshop sau orice altceva care vă pasionează. Online găsim atâtea cursuri… numai să vrem. Niciodată nu știm ce ne rezervă viața, iar cu cât știm să facem mai multe, cu atât mai bine.

 

4. Sănătatea ta

Știi caria aia nouă care te sâcâie de ceva timp? Nu mai amâna și fugi la un consult. Rezolvarea problemelor atunci când apar este mai puțin costisitoare și mai puțin dăunătoare pe termen lung.

Mâncatul sănătos, sportul și somnul suficient sunt factori esențiali pentru menținerea sănătății.

 

5. Călătoritul

Oricine ar trebui să își ia câte o mică vacanță la câteva luni. Fie că mergi o fugă la munte, fie că vizitezi un loc nou, fie că alegi să vizitezi niște prieteni care nu sunt din același oraș, acest lucru îți va da energie și chef să mergi mai departe.

6. O pauză

Cu toții simțim din când în când că nu mai putem, că am ajuns la pragul nostru maxim. Ei bine, ia o pauză și fă ceea ce îți place. Mergi în parc, observă oamenii, ieși la o cafea, mănăncă o înghețată etc. În ceea ce mă privește, îmi place să mă pun în șezlong, să citesc și să beau un irish cappuccino. Învață să te bucuri de micile plăceri ale vieții.

7. Bugetul de urgență

Dacă nu ai avea un buget de urgență, unde ai merge să iei bani dacă ai avea nevoie imediată? Și cui îi place să ceară bani împrumut? Economisitul pentru o urgență este o investiție importantă în tine și în viitorul tău. Lucrurile rele apar, inevitabil, de-a lungul vieții, așa că e bine să fim pregătiți.

Tu cum alegi să investești în tine?

XOXO

 

Comments

comments

1 thought on “Investește în tine!

Lasă un răspuns