Un Pegas pentru medicul veterinar din comuna

Eram copil si priveam cu admiratie medicul veterinar din comuna, care avea la dispozitie o caleasca fiind platit si un vizitiu ca sa-l trasporte acolo unde se ivea o urgenta. Medicul veterinar este specialistul cel mai solicitat in mediul rural, fiindca:

-toamna vacile se ineaca fiindca au fost scapate sub meri. Le ramane fructul in gat si incep sa se umfle, de aceea veterinarul vine repede si le salveaza. Interventiile sunt fascinante, iar specialistii devin rapid eroi. Fie baga mana in beregata animalului sa scoata fructul cu pricina, fie un furtun sau ajuta din afara marul sa urce inapoi prin masarea delicate a beregatei, pana ce acesta este azvarlit in afara.

-cand femelele nu pot sa-si aduca neajutate puii pe lume, tot veterinarul este chemat.

-cand animalele se imbolnavesc subit.

Uneori, acesti eroi ai lumii rurale trebuie sa urce la stana, iar cu masinile le-ar fi foarte greu, in timp ce sareta ii face sa depinda de vizitiu. Tanarul nostru doctor veterinar, care l-a inlocuit pe cel care avea caleasca, soseste rapid la urgente cu un Pegas dragut si rezistent, ajungand si la catunele fara drum asfaltat, de aceea ne explica faptul ca a renuntat la masina.

Adora aerul curat si peisajele, iar cu masina nu ar avea timp sa se bucure, in plus doreste sa se mentina in forma, bicicleta  provocandu-l la miscare.

El este foarte iubit de sateni fiindca nu-i obliga sa-si tina animalele in grajd pana vine la interventie, ci se deplaseaza el la pasune cu tot ceea ce are nevoie fiindca trusa o pune pe portbagaj.

Un alt amanunt esential, in costul tratamentului nu este inclus si costul benzinei sau motorinei, fiindca bicicleta nu consuma.

Ii apreciez alegearea fiindca este cea mai buna pentru un medic veterinar de la tara. O bicicleta mica, cocheta si rezistenta, care se strecoara prin orice locuri ne aduce salvarea pentru animalele la care tinem asa de mult. Bunele obiceiuri necesita mediatizare intensa.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns