Hale metalice: cheia la nivel de spatiu

 

Trăim într-o lume a neprevăzutului, mai ales datorită schimbărilor climatice și dezastrelor care pot apărea oricând. De aceea, pentru a ne calcula cu atenție astfel de situații, cu toții căutăm calitate și siguranță atunci când vorbim de structura unei construcții. Astfel, nu puține sunt la număr persoanele care apelează la hale metalice, iar ele vin din domenii variate: agricultură, zootehnie, sport ori industria alimentară. Halele metalice sunt prima opțiune pentru cei care caută soluții de depozitare la un preț cât mai bun.

Pe piața românească, una dintre cele mai performante și specializate companii care comercializează hale metalice este frisomat.ro. Frisomat.ro folosește tehnologie și materiale de orinige belgiene în producția halelor metalice. Din acest motiv, halele metalice produse de frisomat.ro vin cu garanția să reziste zeci de ani.

Ce este o hala metalică?

Realizarea unei hale metalice este o activitate complexă. Structura unei hale metalice susține acoperișului și eventual alte instalaţii industriale: utilajele de ridicare și de transport, dar și altele.

De multe ori, structura unei hale metalice nu este foarte limpede pentru potențialii clienți. Pe scurt, o hală metalică este compusă din structură de rezistență, elemente ale acoperișului și scheletul metalic al pereților. Structura de rezistență a unei hale metalice este compusă din stâlpi și ferme, din cadre cu secțiune plină sau din alte combinaţii de elemente care alcătuiesc sisteme de obicei plane. Elementele acoperișului, formate din pane, luminatoare, ferme sau grinzi cu secțiune plină, care susțin învelitoarea și eventualele instalații și sisteme de transport.

În structura unei hale metalice mai întâlnim contravântuirile elementelor acoperișului și pereților, care preiau forțele orizontale și le transmit structurii de rezistență sau direct la fundație. Scopul acesora este de a asigura stabilitatea elementelor de rezistență, dar și contribuie la rigidizarea halei metlice. Nu în ultimul rând, întâlnim scheletul metalic al pereților și eventuale constructiile auxiliare, după nevoile fiecăruia.

De ce hale metalice?

În ultimii anii, produse de tipul halelor metalice sau chiar și cele industriale au câștigat din ce în ce mai mult teren în ceea ce privește structurile și construcțiile, fie ele la scară mare sau nu. Cu toate că halele metalice au fost concepute cu scopul de a constitui construcții modeste destinate depozitării sau producției, astăzi ne referim la halele metalice ca la elemente de bază, vitale în domeniul construcțiilor și nu numai.

Halele metalice au devenit din ce în ce mai populare și utilizate tocmai datorită faptului că sunt fără îndoială niște structuri foarte flexibile și permisive. În plus, oricând susținute de noile tehnologii care permit depășirea limitelor dimensionale și volumetrice.

Comments

comments

Lasă un răspuns