Stiti cum se curata corect inelele cu diamante?

 

Orice bijuterie, mai ales cele de care nu va veti desparti niciodata, cum sunt inelele de logodna sau de casatorie, merita atentie speciala. Acest lucru inseamna ca nu veti neglija aspectul cerceilor, pandantivelor sau benzilor de nunta din aur care contin diamante sau alte pietre pretioase incrustate. Pentru ca frumusetea diamantului solitar cu care este ornat inelul dumneavoastra de logodna sa ramana nestirbita in fata timpului, este necesar sa curatati ocazional zona sau zonele patate, unde s-a acumulat murdarie din cauza uleiului sau altor factori asemanatori. Va indemnam sa invatati si sa puneti in aplicare pasii pentru o curatare adecvata a inelelor cu pietre, prevenind din timp deteriorarea acestora.

 

Pentru a curata corect un inel decorat cu diamant sau cristal, aveti nevoie de: un mic vas, o perie moale, solutie de curatare pentru bijuterii, manusi si o carpa dintr-un material asemanator cu cel din care sunt confectionate bastistele pentru sters ochelarii.

 

Toate resturile adunate in colturile si crapaturile unui inel trebuie indepartate. Multe din modelele de verighete aur cu filigran necesita o grija sporita, comparativ cu benzile mai simple. In cazul in care nu sunteti siguri ca puteti curata acasa inelul de logodna sau verigheta, va recomandam sa apelati la serviciile unor profesionisti. Acelasi sfat este valabil si pentru inelele mostenire de familie, care pot avea nestemate prinse in setari care nu se mai realizeaza astazi si se caracterizeaza printr-o delicatete deosebita.

 

Firele de par, scamele sau alte fibre care s-au prins pe portiune a inelului, pot fi indepartate cu ajutorul unei pensete, insa aveti grija sa nu zgariati piatra sau suprafata metalului pretios. Eliminarea impuritatilor se poate realiza si prin inmuierea si clatirea inelului sub jet de apa, cu ajutorul unei site. Astfel, veti evita pierderea acestuia, asigurand o clatire eficienta si indepartarea solutiei speciale de curatare. Folosind carpa moale, pentru a obtine un efect maxim de stralucire, stergeti bine la sfarsit.

Nu va recomandam sa recurgeti la curatari frecvente ale inelelor, deoarece pot interveni zgarieturi accidentale care sa diminueze din stralucirea si aspectul spectaculos al diamantului sau metalului. In schimb, este bine sa aveti la indemana carpa moale cu care sa stergeti inelul cand este nevoie. De asemenea, va sfatuim ca pe durata efectuarii activitatilor sportive sau casnice, sa scoateti verigheta de pe deget.

Pentru a curata inelul din aur fara a afecta metalul si diamantul tintuit, va recomandam sa renuntati la spalarea cu sapunuri. Chiar si cel mai bland sapun poate lasa reziduuri. Avand in vedere ca refractia luminii in diamant determina stralucirea, reziduurile ramase pot estompa luciul fabulos al inelului de logodna sau de nunta. In cazul perlelor, vizita la bijutier este obligatorie, deoarece aceste pietre sunt mai moi.

In concluzie, este preferabil ca un inel cu diamant care prezinta urme vizibile de murdarie sa fie curatat de catre un profesionist, prevenind decolorarea datorata unor produse de curatare necorespunzatoare. Ca ultim sfat in curatarea inelelor cu pietre pretioase, evitati sa utilizati ace si alte obiecte ascutite, inalbitori, produse pe baza de chimicale dure sau abrazive care pot eroda si decolora metalul. Respecand aceste indicatii, cu siguranta va veti bucura ani in sir de stralucirea fara egal a diamantelor montate pe inelul dumneavoastra de logodna sau pe verigheta!

Comments

comments

Lasă un răspuns