Metode de economisire a combustibilului utile pentru soferii de camioane

Este ideal ca fiecare sofer sa fie constient de importanta economisirii de combustibil. Pentru o mai buna valorificare a consumului vehiculului comercial condus, va recomandam sa aveti in vedere cateva modalitati eficiente, care imbunatatesc in mare masura atat randamentul, cat si incercarile de a avea un impact cat mai mic asupra mediului:

  • Nu va lasati inselat de pretul mai redus la carburanti practicat de diverse benzinarii! In realitate, un carburant de calitate mai buna va avantajeaza prin numarul mai crescut de kilometri parcursi cu autovehiculul condus, datorita aditivilor din componenta. In plus, drept consecinta la folosirea unor carburanti ieftini care contin aditivi pe baza de apa, puteti experimenta surprize neplacute, manifestate prin deteriorarea injectoarelor si probleme cu functionarea motorului.
  • Presiunea din anvelopele din dotare trebuie verificata constant
  • Este indicat sa schimbati filtrele la intervalele de revizie recomandate. Rolul filtrelor este tocmai de a facilita un consum scazut si de a asigura protectie motorului, pentru o functionare in parametri normali. In schimb, atunci cand mizeria se strange in filtre, consumul creste.
  • Recomandam tuturor soferilor sa conduca autovehicolul cu motorul functionand la turatia optima in situatia traseelor lungi.
  • Stilul de condus poate avea consecinte asupra sistemelor de franarea si economiei de combustibil, precum si a sigurantei in trafic. De aceea, va sfatuim sa fiti prudenti in trafic, sa nu recurgeti la depasiri incorecte, adoptand un stil de sofat non-agresiv. Utilizarea franei de motor in orice conditii, chiar si pe carosabil uscat in curbe sau in mediul urban la semafoare, va permite sa economisiti combustibil si sa preveniti uzura sistemului de franare.

Fara a abuza de aparatele de aer conditionat auto, confortul la volan poate fi imbunatatit in zilele caniculare prin instalarea unor dispozitive moderne, care consuma putin si dau un randament eficient. Veti conduce mai usor intr-un climat placut si controlat, cu ajutorul unei solutie de climatizare Webasto, cum este de pilda noul sistem de aer conditionat stationar Cool Top Vario 10   din oferta Fomco! Va dorim drum bun si deplasari in siguranta pe drumurile din tara si din strainatate!

Comments

comments

Lasă un răspuns