Amenajarea unei bucatarii

Amenajarea locuintei reprezinta o activitate complexa care pe langa faptul ca poate fi foarte costisitoare cauzeaza si multe batai de cap. Cu toate acestea, la un moment dat trebuie sa trecem si prin aceasta experienta. Si stii ce? Nu este atat de rau pe cat pare. Pentru a intelege mai bine cat de simplu este sa iti amenajezi locuinta, am ales ca in cadrul acestui articol sa scriu despre pasii pe care ii ai de parcurs atunci cand vrei sa amenajezi bucataria. De ce tocmai despre aceasta incapere? Pentru ca din punctul meu de vedere bucataria este camera cel mai greu de amenajat. Si totusi de ce este atat de greu de amenajat aceasta camera? Pentru ca este una din cele mai importante incaperi dintr-o casa, motiv pentru care si asteptarile pe care le avem sunt mari.

emily_1920

Inainte de a decide ce tip de mobila bucatarie achizitionezi va trebui sa cunosti raspunsul la cateva intrebari. Dintre acestea cele mai importante intrebari sunt urmatoarele:

– Ce suma de bani bugetez pentru aceasta achizitie? Chiar daca multa lume amana raspunsul la acesta intrebare, inevitabilul nu poate fi ocolit la nesfarsit. Iar atunci cand se intampla, constati ca ai pierdut timpul degeaba cautand mobila mult visata in conditiile in care tu nu ai suficienti bani pentru a o achizitiona. Pentru a nu te regasi in aceasta situatie stabilieste de la inceput bugetul pe care il ai la dispozitie pentru aceasta achizitie. In felul acesta vei ingusta destul de mult aria de selectie, lucru care nu poate fi decat benefic in procesul pe care tu doresti sa il intreprinzi.

– Avand in vedere ca pe piata de profil se regaseste atat mobila la comanda cat si mobila gata realizata, intrebarea urmatoare se refera la ce tip de mobila dintre cele doua alegi.

shutterstock_75138307

Fara a dezbate prea mult aceasta dilema, iti zic doar ca achizitionarea unei mobile la comanda reprezinta varianta cea mai comoda. In acelasi timp, si mobila gata realizata are un mare avantaj, si anume pretul de achizitie care de cele mai multe ori este mai mic decat pretul de achizitie al unei mobile efectuate la comanda.

– Ce piese de mobilier vrei sa se regaseasca in cadrul mobilei pe care o achizitionezi?

Aceasta este urmatoarea intrebare la care va trebui sa gasesti un raspuns cat mai repede posibil. Daca in trecut componenta unei mobile era arhicunoscuta, in momentul de fata piata de profil ne ofera mai multe tipuri de mobile, fiecare cu o componenta diferita. Pentru a sti ce model de mobila bucatarie ti se potriveste cel mai bine gandeste-te la nevoile pe care doresti sa ti le satisfaca mobilierul pe care il vei

achizitiona.

– Ce tip de material aleg? Raspunsul la aceasta intrebare este foarte important pentru ca durabilitatea mobilei tine in mare masura de materialul din care aceasta este confectionata. In cazul in care nu stii, pe piata de profil exista trei tipuri de materiale din care se confectioneaza mobilier, si anume: lemn masiv, pal si mdf.

– Nu in ultimul rand, culoarea mobilei conteaza in alegerea mobilierului. De ce? Pentru ca acesta trebuie sa fie in concordanta cu restul incaperii. In caz contrar, mobilierul a iesi in evidenta intr-un mod negativ. Pentru ca nu doresti ca acest lucru sa se intample achizitioneaza doar mobilier in culori calde, placute ochiului dar cat mai neutre. In cazul in care nu doresti sa tii cont de acest sfat, ori de cate ori vei redecora in bucatarie vei fi nevoit sa schimbi si mobilierul pentru ca acesta nu se va mai integra in noul design al bucatariei.

Avand in vedere cele prezentate in cadrul acestui articol sper ca te-am convins ca achizitionarea unei mobile bucatarie nu reprezinta o activitate atat de stresanta. Desigur ca pentru a putea spune acest lucru trebuie sa stii ce ai de facut!

Comments

comments

2 thoughts on “Amenajarea unei bucatarii

Lasă un răspuns