10 întrebuințări ale ojei

Salutare!

Știu că vă plac articolele din care aflați mici trucuri, așa că azi m-am pus pe treabă. Am strâns ceva poze în ultimul timp, mai exact poze cu întrebuințări ale ojei, altele decât cele pentru unghii.

1. Un suflu nou pentru bijuterii

Cred că majoritatea dintre noi avem în colecția noastră de bijuterii și ceva gablonzuri care mai devreme sau mai târziu încep să se înnegrească, să ruginească, sau alte procese specifice podoabelor ieftine.

Deși le dăm cu lac de unghii atunci când le luăm, tot se ajunge la deteriorarea lor. Pentru a nu le arunca, putem să folosim oja colorată pentru a le „reînvia” și să le purtăm în continuare. Mai jos sunt câteva exemple, dar aveți liber la imaginație.

lanticoja  lantichandmade
bratarioja  cerceioja  cerceioja  cerceioja

2. Personalizare husă telefon

Dacă aveți o husă transparentă pentru telefon, atunci aveți liber la personalizat. Cu doar câteva oje puteți crea modele unice. Și ce e cel mai tare? Le puteți șterge și apoi să creați alt model. Super, nu?

husaoja

3. Personalizare ochelari

Știm cu toții că de la an la an vrem alți ochelari fiindcă ne plictisim de cei vechi  sau apar noi modele pe care trebuie să le avem. Dar ce facem cu cei vechi? Îi putem „stiliza” după bunul nostru plac cu câteva picături de ojă colorată.

diy ochelari

4. Colorare clame pentru păr

clamecolorate

5.  Decorațiuni

decoratiunioja

6.  Colorare accesorii, cum ar fi scoicile

utilizarescoici

7.  Colorare veselă

Nu știu voi, dar eu când eram mică, uram să mănânc cu lingurile/furculițele altora, în special cele pe care le atingea fratele meu. Ne băteam de 10 ori pe zi și nu puteam să îl sufăr. 😀 Nici acum nu agreez ideea și ori de câte ori mănânc în oraș, șterg lingurile de le gasește „bâțul”. 😀

Ideea de a colora lingurile mi s-a părut foarte bună. 😀

trucurimame

8. Pensule machiaj colorate

pensulemachiajcolorare

9. Colorare sandale/pantofi

Când am văzut poza de mai jos, m-am gândit la sandalele mele julite fix în față. Am norocul să stric încălțămintea în „bot”. Nu știu nici eu cum reușesc.  Cred că un strat-două de ojă ar rezolva problema și poate le-aș purta din nou.

pantofi noi

10. Personalizare geantă

geantacoloratacuoja

Voi ce alte întrebuințări ale ojei cunoașteți?

xoxo

Sursă poze: Pinterest

Comments

comments

10 thoughts on “10 întrebuințări ale ojei

  1. Omg, la varianta cu sandalele chiar nu m-am gandit. Si eu am aceeasi problema (cred ca nu e zi sa nu ma impiedic de ceva) si cred ca ar arata chiar bine facute asa. Nu de alta, dar oricum si sandalele au vreo 3 culori 😀

  2. Wow, ce idei bune mi-ai dat! 😀 Am o gramada de sticlute cu oja pe care nu le-am mai folosesc pentru unghii, cu sigura as putea sa fac si altceva cu ele. Thank you, minunate idei! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *